El parricida de Girona també tenia intenció de matar a la segona filla

Policies i veïns expliquen què van sentir i què van veure el dia que Marcelo R. O. va decapitar la menor de 18 mesos

Diversos veïns van assegurar que havien sentit com Marcelo R. O., un veí d'origen colombià de 34 anys, cridava fort "el diable, el diable és aquí" cap a les 12 del migdia de dijous passat. Poca estona després, ell mateix va trucar al 112 per alertar que havia matat la seva filla perquè li havia encarregat el diable. Quan els serveis d'emergència van arribar al pis, es van trobar un panorama dantesc, Marcelo R. O. havia matat la seva filla de 18 mesos decapitant-la amb un ganivet. En una altra habitació hi havia la seva altra filla, de 8 anys, que va sortir il·lesa.

El pare es va acollir al seu dret a no declarar davant del jutge quan va passar a disposició judicial, tot i que va ser present en la inspecció del domicili. Per abocar llum sobre el cas, el jutjat d'instrucció número 4 de Girona ha citat avui veïns del bloc i també policies que van intervenir en el cas. Segons testimonis, van caldre mitja dotzena d'agents per reduir l'home, al que van haver de traslladar al psiquiàtric on el van atendre. Tant veïns com policies han declarat aquest dimarts als jutjats.

Fonts properes a la investigació, han assegurat que Marcelo R. O. va tenir un instant de lucidesa quan va alertar el 112 i els va dir que el maligne també li demanava que matés la seva altra filla. Per això, una de les hipòtesis és que el parricida hauria matat les dues nenes si no hagués arribat la policia. La defensa de l'home, encapçalada pel lletrat Jordi Colomer, creu que va patir una alienació mental. Si els anàlisis i les proves confirmen aquest extrem, suposarà una rebaixa de la pena en el judici.