Presó amb ingrés en unitat psiquiàtrica pel pare que va decapitar la seva filla a Girona

L'home, Marcelo R. O., s'ha negat a declarar davant la jutgessa i ha estat imputat d'un delicte d'assassinat

Cap a les cinc de la tarda d'aquest divendres Marcelo R. O., de 34 anys i origen colombià, ha passat a disposició judicial al jutjat d'instrucció número 4 de Girona. El detingut s'ha acollit al seu dret de no declarar davant del jutge tot i que, segons els forenses que l'han examinat prèviament, estava en condicions de fer-ho. L'advocat de la defensa, encapçalada pel lletrat Jordi Colomer, ha explicat que l'home està molt abatut i afectat pel que ha passat i que, de moment, ha preferit no donar detalls dels fets.

Dijous al migdia els Mossos d'Esquadra van detenir Marcelo R. O. després que ell mateix truqués al 112 explicant que l'havia matat i que "el diable" era allà i li deia que matés la seva altra filla, de 8 anys. Quan els agents van arribar al domicili familiar, al carrer Oviedo 8 on l'acusat convivia amb la seva parella i dues filles, van trobar el cos decapitat de la petita, de només un any i mig. L'altra filla no va presenciar els fets perquè estava tancada en una altra habitació mirant la televisió.

Van caldre mitja dotzena d'agents per reduir el pare i emportar-se'l detingut. Després, el van traslladar a la unitat psiquiàtrica de l'hospital Santa Caterina de Salt. La defensa creu que Marcelo R. O. es va resistir perquè creia que hi havia el diable. L'advocat, Jordi Colomer, indica que segurament en el moment dels fets l'home va patir algun tipus d'alienació mental i no sabia el que es feia. Tot i això, segons la defensa, va intentar lluitar contra els seus impulsos i, de fet, va ser capaç d'alertar els serveis d'emergències i la filla gran va sortir il·lesa.

El fiscal, Enrique Barata, també ha estat d'acord amb l'ingrés del detingut en la uniat psiquiàtrica de la presó de Can Brians 1, tal com aconsellen els informes forenses que avalen que el sotmetin a tractament. El jutge li imputa un delicte d'assassinat.