El pare que ha matat la seva filla a Girona ha decapitat la nena amb un ganivet

La mare, que és metgessa i treballa en una mútua, no estava al domicili en el moment de crim

Marcelo R.O., colombià de 34 anys, en feia uns dos que vivia amb la seva família al pis del carrer Oviedo. La parella tenia dues nenes, una de 6 anys i una altra d'un any i mig, nascuda el mes de maig del 2010. L'home feia temps que estava a l'atur però la mare, que és metgessa, treballa en una mútua.

Aquest matí, Marcelo R.O. ha baixat a un bar proper per fer-hi un cafè com de costum. Una de les cambreres ha explicat que havia vist el pare "més nerviós" que altres vegades.

El crim ha tingut lloc cap a quarts d'una del migdia. Ha estat el mateix detingut qui ha trucat al 112, el telèfon d'emergències, i ha dit que havia matat la seva filla petita perquè "el diable" li ho havia manat. En el moment del crim, el pare es trobava sol a casa amb les dues filles.

Quan una patrulla dels Mossos d'Esquadra ha arribat al domicili, situat al pis 2n 1a del número 8, l'home estava molt excitat i fora de si. De fet, s'havia passat estona cridant "el diable, el diable!", i diversos veïns l'han pogut escoltar a través del celobert de l'edifici o des del balcó, on el pare també ha sortit quan encara no havia arribat la policia.

Només d'obrir la porta, Marcelo R.O. ha dit als policies: "El diable està aquí". Quan els agents han entrat al domicili, en una de les habitacions s'han trobat amb un panorama dantesc. El cos de la nena, totalment decapitat, jeia sense vida en un dels llits. L'altra filla, de 6 anys, estava mirant la televisió en una altra habitació.

A l'hora d'emportar-se l'home del domicili, han calgut diversos agents i personal mèdic per reduir-lo. Marcelo R.O. estava molt excitat i no parava de cridar. La policia i els serveis d'emergències s'han emportat l'home fins al psiquiàtric de Salt (Gironès).

L'arma del crim, un ganivet

Poc després, pels voltants de dos quarts de dues, l'home colombià ha tornat al pis per a fer la reconstrucció del crim. Marcelo R.O. ha explicat als mossos i al personal mèdic que l'ha atès que havia acabat amb la vida de la seva filla amb una arma blanca, en concret un ganivet.

De totes maneres, a l'interior del pis, els mossos d'investigació no hi han trobat cap ganivet ensangonat. La principal hipòtesi és que o bé Marcelo R.O. s'ha desfet de l'arma després de cometre el crim, o bé que l'ha poguda netejar abans no arribés la policia al domicili.

Faltaven pocs minuts per a les dues de la tarda quan els agents s'han emportat el pare colombià dins un cotxe patrulla. El detingut ha estat escassament vint minuts a l'interior del domicili. Quan ha sortit, alguns dels nombrosos curiosos que s'han aplegat a peu de carrer l'han insultat.

El pare colombià passarà aquesta nit a la comissaria de Girona, en espera de prestar declaració davant del jutge. Es preveu que Marcelo R.O. passi a disposició judicial aquest divendres a la tarda.

Minut de silenci a Girona
 
L'Ajuntament de Girona ha emès un comunicat on expressa la seva total "condemna als fets tràgics" que ha viscut aquest matí la ciutat i que han acabat amb la vida de la nena de divuit mesos. El consistori també ha volgut mostrar "el seu condol i solidaritat a la família de la víctima, en especial a la seva mare i a la seva germana". Per condemnar el crim, l'ajuntament ha convocat els ciutadans a un minut de silenci, que es farà demà a les dotze del migdia davant el consistori, a la plaça del Vi.