Jutgen un cuiner d'un hotel de Lloret que va ferir els propietaris perquè l'havien acomiadat

El processat, que s'enfronta a 21 anys de presó, sosté que anava molt drogat i les víctimes asseguren que els va fer viure un calvari

L'acusat, un xilè de 44 anys, treballava a la cuina de l'hotel Rosamar de Lloret. Segons assegura, l'octubre de l'any passat, quan portava tres anys a la feina, els propietaris el van acomiadar d'un dia per l'altre sense motiu. L'home ha explicat que part del seu sou el cobrava en negre i, com que anava just de diners, va decidir prendre's la justícia de la seva mà.

Per això, segons ha declarat, el dia 25 d'octubre va posar un ganivet de cuina de grans dimensions i un trepant a la seva motxilla. Després, va anar fins al domicili dels amos de l'hotel -situat a l'Avinguda Pau Casals- i va esperar el propietari al carrer.

Patricio Humberto V.O. ha explicat que estava ressentit perquè l'havien acomiadat, i que la seva intenció era "desmantellar" els negocis del matrimoni. L'acusat ha declarat que sospitava que els amos guardaven diner negre a la seva caixa forta. Per això, volia rebentar-la amb el trepant i portar tot el que hi hagués a l'interior "a la policia i a Hisenda".

L'home, que té problemes psíquics, també ha explicat que aquell dia anava completament drogat i borratxo. Havia ingerit cocaïna i haixix, s'havia pres un còctel de begudes alcohòliques i s'havia empassat diverses pastilles.

Patricio Humberto V.O. ha relatat que, quan va veure el propietari, només recorda haver-lo abordat per darrere i, mentre li posava el ganivet a l'esquena, exigir-li que li obrís la porta. A partir d'aquí, l'acusat ha declarat que no recordava res més, perquè anava "completament drogat", i que quan va tornar a prendre consciència d'on es trobava ja era dins una garjola.

Un autèntic calvari

Tot i que l'acusat ha dit que no volia "fer mal" als propietaris, els amos de l'hotel de Lloret de Mar asseguren que el processat els va fer viure un autèntic calvari. El propietari ha explicat que Patricio Humberto V.O., que es tapava el rostre amb un gorro de llana i ulleres fosques, el va abordar quan obria la porta i, a punta de ganivet, el va obligar a pujar al pis.

Un cop a dalt, i ja en presència de la dona, l'acusat no va parar d'exigir-los "diners i més diners". El matrimoni ha explicat que li van donar els 6.000 euros que hi havia dins la caixa forta, joies i una col·lecció de rellotges antics. "Ell, però, no en tenia prou i ens n'anava exigint més, dient-nos que ens mataria", ha declarat la dona.

Durant tota l'estona de l'assalt, el matrimoni també ha explicat que l'acusat no va deixar d'esgrimir el ganivet, i els va fer diversos talls al braç i a les mans. La nora dels amos, que viu al pis de dalt, va alertar la policia quan va escoltar els crits.

Després, la dona va baixar fins al domicili dels sogres per auxiliar-los, i aleshores l'assaltant li va intentar enfonsar el ganivet a l'abdomen. La jove, però, es va defensar i l'assaltant li va provocar diversos talls a les mans.

Durant la declaració davant l'Audiència de Girona, els amos de l'hotel de Lloret de Mar també han explicat que l'acusat no va deixar de repetir: "Us mato, us mato". El propietari també ha precisat que van decidir acomiadar Patricio Humberto V.O. perquè ocasionava nombrosos problemes a la cuina de l'hotel. L'home ha afegit també que l'establiment li va pagar una indemnització de 45 dies per any (el doble del que marca la llei).

21 anys de presó

El fiscal imputa al processat fins quatre delictes: un d'intent d'homicidi, un de robatori amb violència, un de lesions i un darrer d'atemptat contra agents de l'autoritat (perquè l'assaltant va agredir els Mossos d'Esquadra mentre el detenien). A més, l'acusació pública també li imputa una falta de lesions. Inicialment, el fiscal demana que es condemni el cuiner a una pena de 21 anys i cinc mesos de presó.