Banyoles assegura que es farà un procés participatiu per al pla urbanístic de Sota Monestir

El consistori manté converses amb les entitats i els grups municipals

El primer esbós del planejament urbanístic del sector de Sota Monestir -pendent de l'aprovació inicial i que de moment l'Ajuntament ha presentat a les entitats, experts i als grups municipals-, no satisfà Limnos, que considera insuficients la zona d'hortes que quedaria amb l'aplicació del pla. En una entrevista, el coordinador de l'entitat ecologista, Moisès Jordi, deia que el planejament hauria de convertir aquesta zona en "el pulmó verd" de Banyoles. Per contra, però, hi contempla una "important edificació", tot i que "Banyoles ja ha crescut molt en els últims anys", amb habitatges buits actualment, segons argumentava Jordi.

Així mateix, Limnos lamentava que el planejament creï poques zones verdes al voltant dels recs i els molins, a la vegada que demanava que el pla inclogui el sector de Can Castañer i de la Cooperativa Agrícola, zones que considera que també caldria ordenar.

El planejament urbanístic de la zona de Sota Monestir modifica el pla general del 1984, i s'ha d'incorporar posteriorment al nou POUM que s'està elaborant per regular la ciutat. El pla del 1984 ja definia el sector de Sota Monestir com a zona urbanitzable, però fins ara encara no s'ha desenvolupat. Aquest sector comprèn unes 25 hectàrees entre la riera Canaleta i la ronda Monestir, que constitueixen l'última zona de sòl urbanitzable de Banyoles on encara no s'ha edificat.