Unes 700 persones es concentren a Girona contra la inhabilitació de la JEC a Torra i Junqueras

S'han cridat proclames d'independència

Unes a 700 persones segones fonts oficials s'han congregat aquest vespre a la plaça del Vi de Girona com a mostra de rebuig a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra com també la inhabilitació d'Oriol Junqueras com a Eurodiputat.

La mobilització ha estat organitzada per Girona Vota, una plataforma d'entitats i partits sobiranistes. En la concentració hi han participat diversos càrrecs electes com ara diputats i regidors a l'Ajuntament de Girona. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha qualificat la decisió de la JEC d'"indigne" i ha avançat que "ens hem de rebel·lar" contra aquesta acció que manté la idea d'una "sagrada unitat d'Espanya". La concentració ha durat una mitja hora, però Girona Vota ha anunciat que preparen noves accions de cara a aquest dissabte.

Amb la decisió sobre el republicà, com en el cas del president de la Generalitat, la JEC conclou que el fet que Junqueras estigui condemnat és causa "d'inelegibilitat sobrevinguda" fet que li impedeix accedir a l'acta de diputat al Parlament Europeu.

La JEC s'avança d'aquesta manera al Tribunal Suprem, que després de rebre la sentència del TJUE va demanar a les parts que es posicionessin sobre com ha d'actuar per acatar la sentència. L'Advocacia de l'Estat li ha demanat que permeti que Junqueras exerceixi els seus drets polítics, mentre que la Fiscalia insisteix que no pot prendre l'acta de diputat.