ICV per Girona assegura que és prioritari garantir el crèdit a les empreses per crear ocupació

Marc Vidal reivindica la creació d'una banca pública amb els diners del rescat als bancs

El candidat ecosocialista s'ha trobat aquesta tarda amb simpatitzants a Ripoll als quals ha exposat les propostes en matèria d'ocupació. Vidal ha remarcat que per crear ocupació cal permetre a les empreses poder accedir al crèdit. El candidat d'ICV-EUiA ha dit que la prioritat en la creació d'ocupació passa per garantir que el crèdit arribi a les empreses per tal de garantir, ha dit, tant el manteniment de la despesa corrent com per a la contractació d'operacions d'exportació que "exigeixen disposar d'avals a l'hora de concursar". Vidal ha recordat que en aquests moments apostar per l'emprenedoria de manera prioritària sense resoldre l'accés al crèdit de les empreses en temps de crisi "és tapar un forat per destapar-ne un altre".

A més, ha defensat que la primera proposta en aquesta matèria és la creació d'una banca pública i ha posat per exemple Islàndia. "Pensem que els ajuts als bancs i entitats financeres han d'anar directament a on fan falta: PIMES, autònoms i famílies", ha remarcat.

Canvi de fiscalitat i persecució del frau

Vidal ha explicat que els altres dos eixos programàtics per a la creació d'ocupació -que assegura que inclouen els ajuts a l'emprenedoria- passen per dotar l'Estat de recursos per impulsar aquestes polítiques. "Ningú es creu les promeses electorals de rebaixar impostos i de fer incentius fiscals a la vegada que es promouen polítiques d'ocupació", ha alertat Vidal que justifica que "tothom sap" que per poder invertir "primer cal ingressar i per això no es poden treure impostos com han vingut fent PSOE-PSC i CiU amb el recolzament del PP".

Per aquesta raó, Vidal ha defensat una reforma fiscal "amb propostes molt concretes" i ha posat per exemple la Tasa Tobin, l'ecotaxa turística o la taxa sobre l'energia nuclear, entre d'altres. El candidat també ha fet especial referència a la lluita contra el frau fiscal. "El frau, a més de generar diner negre, crea precarietat i indefensió laboral", ha denunciat Vidal.