Campanya de donació de sang a l'Espai Gironès

S'enmmarca dins la campanya solidària

En el marc de la campanya solidària de Nadal de l’Espai ahir es va dur a terme una donació de sang al pàrquing exterior del Centre Comercial. Aquest any s’ha col·laborat un cop més amb el Banc de Sang i Teixits i s’ha pogut donar sang en una unitat mòbil ubicada a l’entrada del centre comercial, com a una de les activitats incloses en la iniciativa solidària.

La campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès “Temps per al planeta. Més temps a l’Espai, més arbres a la terra”,  que es dur a terme fins el 5 de gener, va a molt bon ritme. L’objectiu és fer una gran plantada de 250 arbres a l’entorn de la zona de la bassa de la Massana, la propera primavera; una acció que s’emmarca en el projecte europeu Life  que té per objectiu recuperar els hàbits naturals de l’entorn del riu Ter.

La iniciativa, que es fa en col·laboració amb la Fundació Plant-for-the-Planet i està apadrinada per Martí Gironell, i Jair Domínguez, se centra enguany en la crisi climàtica i en la necessitat d’impulsar accions que redueixin els efectes que s’estan produint  en el medi ambient com a conseqüència de l’escalfament del planeta.

Un gran rellotge de sorra per sumar temps per al planeta

Un gran rellotge  de sorra, de  més de quatre metres d’alçada, és l’eix central de la campanya. Totes les persones que hi vulguin participar només han de dirigir-se al punt d’informació que s’ha habilitat a l’estand de la campanya on els donaran tota la informació; un cop allà, hauran de donar les seves dades.  Tots els participants poden col·locar boles de cel·lulosa pintades de color de sorra fins omplir el marcador del rellotge. Quantes més boles de cel·lulosa hi hagi més gran serà el donatiu per a la gran plantada d’arbres.

A més, s’ha dut a terme un innovador concurs de solucions als desafiaments que ha tingut com a premi una beca per desenvolupar el projecte ambiental a l’Epic Kids Lab, una escola de nens de 5 a 17 anys que compta amb un programa basat en l’emprenedoria.

El desenvolupament de la campanya es pot seguir a través de les xarxes socials de l’Espai Gironès i del web www.espaigirones.com i s’hi pot participar amb l’etiqueta #espaifortheplanet