SI acusa Carme Chacón de posar en risc la vida dels veïns de Sant Climent Sescebes

Toni Strubell exigeix a la candidata del PSC al Congrés que tanqui "immediatament" el camp de tir de la base militar General Álvarez de Castro

Strubell ha acusat a l'encara ministra de Defensa i candidata del PSC a les eleccions espanyoles, Carme Chacón, de "posar en risc la vida dels habitants de Vilartolí". El diputat independentista ha recordat que des de SI ja s'ha demanat per escrit dos cops al conseller d'Interior que atengui aquesta problemàtica. De fet, aquesta mateixa setmana li ha exigit que s'adreci al Ministeri de Defensa per tancar aquesta instal·lació. Strubell ha volgut recordar la corresponsabilitat de Felip Puig en aquests fets atès que el camp de tir també el fan servir unitats del Cos de Mossos d'Esquadra, d'acord amb un conveni signat el 2003 pel Departament.
 
El diputat gironí de Solidaritat recorda, a més, que va escriure a la ministra Chacón el passat 29 de juliol reclamant-li el tancament del camp de tir i encara no ha obtingut resposta. "No pot ser que la candidata catalana del PSOE es desentengui d'una manera tan flagrant de la seguretat i integritat física dels seus conciutadans quan és un assumpte de la seva responsabilitat que exigeix una actuació immediata" ha denunciat.
 
Strubell se suma així a les veus de la Plataforma Salvem l'Empordà-IAEDEN, que des de fa molt de temps estan exigint el tancament del camp de tir de la base militar General Álvarez de Castro pels riscos que suposa i "anima Chacón a deixar-se de promeses i actuar tancant aquesta instal·lació abans què s'hagi de lamentar la pèrdua d'alguna vida humana".