Coscubiela es reivindica com 'la veu' dels que no volen callar i diuen 'no a les retallades'

El candidat d'ICV-EUiA ha reclamat que s'aprofiti "l'oportunitat" de rebutjar els ajustos

"El dia 20 la gent té una gran oportunitat de parlar i crec sincerament que la gent d'Iniciativa podem ser la seva veu", ha assegurat el candidat. Per això ha garantit que la formació serà a l'escena política "abans i després del 20-N" perquè "no ens faran callar, parlarem i parlarem clar en nom de la majoria del poble".

Coscubiela considera les eleccions generals com "una oportunitat" per dir "no" a les retallades, "que provoquen atur"; de dir "sí" a la sanitat i educació pública i a la democràcia dels ciutadans -i no a la "dictadura dels mercats financers"- de dir sí al dret a decidir i "no al centralisme". És "la gran oportunitat de parlar, de no callar, ha sentenciat Coscubiela.

Al llarg de l'acte també s'han sentit les veus de dirigents del partit com el secretari general, Joan Herrera; la número 2 a Madrid Laia Ortiz, i el tercer a la llista, Joan Josep Nuet.

El secretari general del partit, Joan Herrera, ha exigit un "gir cap a l'esquerra" i més en un context "delicat" de la història. A més, Herrera ha lamentat que els grecs no tinguin dret a sotmetre a referèndum el rescat al país hel·lènic i ha dit que és la democràcia qui ha de "posar condicions al mercat" i no a la inversa.

Tret de sortida des d'un bastió ecosocialista

El Prat de Llobregat ha acollit l'acte que ha donat el tret de sortida a la campanya electoral d'ICV-EUiA. Unes 300 persones han participat al sopar d'obertura, on s'ha fet públic el cartell electoral de la campanya de Joan Coscubiela. '...I a sobre hem de callar?' és el lema que encaçala la candidatura ecosocialista catalana a Madrid. .

Iniciativa ha començat la campanya a El Prat, un feu tradicional dels ecosocialistes. Són a l'alcaldia des que va guanyar les eleccions el 1979 Antonio Martín, un relleu que va agafar a partir de 1981 Lluís Tejedor, que continua, trenta anys després, al capdavant del municipi. És el municipi més gran on governa ICV: amb gairebé 63.500 habitants, de 25 regidors, onze són ecosocialistes i governen a l'Ajuntament en aquesta legislatura en coalició amb els socialistes.