El Govern cerca solucions al turisme de borratxera de Lloret de Mar

La directora general de Turisme, Marian Muro, diu que estan duent a terme un pla global per eradicar les males praxis turístiques al municipi

Marian Muro ha explicat que ara per ara estan estudiant les possibilitats que dóna aquest article de la llei i quines eines poden desenvolupar per fer-lo complir. La llei diu que poden actuar contra els operadors turístics que provoquen un dany a la imatge de la destinació en qüestió utilitzant publicitat que no s'ajusta a la reliatat. "Entenem que en molts casos la publicitat que es fa ocasions un perjudici perquè no s'adapta a la realitat d'una destinació", ha explicat la directora general de Turisme.

Alguns d'aquests touroperadors són, per exemple, els que venen Lloret de Mar com una destinació de turisme de borratxera. El problema a l'hora de perseguir aquests operadors és que la majoria són de fora del país i, per tant, és difícil poder-los multar o emprendre altres mesures més dràstiques com retirar la llicència a l'activitat. Muro ha detallat que el Govern s'està posant en contacte amb països de la Unió Europea per treballar conjuntament i aplicar la llei.

Muro ha explicat que a Lloret estan treballant en un pla global per eradicar les males praxis turístiques després d'un estiu conflictiu. L'objectiu és atacar el problema des de diferents punts, com intensificant les inspeccions a hotels i altres establiments per comprovar que compleixen la normativa turística i perseguir els que no ho facin.

A més, Muro no descarta posar alguna limitació als 'tot inclòs' que preveu que els clients puguin beure tanta beguda d'alta graduació com vulguin. "No podem anar pel camí de prohibir per prohibir", ha afirmat Muro que afegeix que, tot i això, no descarten ser més restrictius i intensificar els controls perquè els menors no beguin alcohol.