Els Minyons es queden a un pas de fer història a la plaça del Vi de Girona

Els Capgrossos de Mataró fan un bon paper durant la diada de Sant Narcís amb un 3 de 9 i un 4 de 9

Les tres colles han obert la diada castellera de les Festes de Sant Narcís amb el tradicional pilar caminant i amb el mateix ordre que s'han fet les tres rondes: primer els Marrecs de Salt, després els Capgrossos de Mataró i finalment els Minyons de Terrassa.

La plaça del vi estava plena a vessar i hi havia molta expectació. El silenci era impossible però això no ha impedit als Marrecs obrir la primera ronda amb un castell de 5 de 7 que han pogut descarregar sense problemes. Els Capgrossos han apujat el llistó i tot seguit han fet un 4 de 9 sense saber encara que aquest seria el segon castell de major complexitat que veuria el púbic descarregar.

I després de dos èxits ha arribat el torn dels Minyons de Terrassa que, decidits, han volgut abordar el castell més complex de la jornada i el més esperat: el 3 de 10 amb folre i manilles. Després que les gralles comencessin a marcar les primeres notes, els castellers han procedit a pujar l'estructura, amb els crits d'excitació del públic, que sabia que aquell era un moment important. Però en el moment de pujar l'acotxador i l'anxaneta per poder coronar el castell, no ho han vist clar, s'han quedat a mig camí i després han decidit baixar davant la decepció dels espectadors que han començat a cridar en veure que no es podria fer realitat. Després, el castell s'ha anat desmuntant i el públic ha aplaudit amb força per aixecar els ànims. Així és que els Minyons han encetat la diada amb un intent desmuntat de 3 de 10 i per tant no han pogut puntuar per aquest castell.

En la segona ronda, els Marrecs han aixecat el seu millor castell de la jornada, un 4 de 8, una figura que recuperen i que ja es pot dir que tenen consolidada donat que és el tercer cop que l'assoleixen aquesta temporada. Els Minyons han aprofitat la ronda de millora i han descarregat un 3 de 9 amb folre i ho han celebrat amb l'alegria del púbic, que encara tenia molt present el fallit 3 de 10. Però els Capgrossos de Mataró han volgut igualar el repte i tot seguit han repetit un 3 de 9 amb folre que han descarregat sense problemes i amb crits d'ovació. Aquest ha estat el castell de més dificultat que s'ha pogut veure completat durant aquesta diada.


El 5 de 9 dels Minyons, l'únic castell que ha fet llenya

I quan semblava que aquesta seria la ronda més fructífera, ha arribat el torn dels Minyons que s'han decidit a fer un complex 5 de 9 amb folre -el segon més difícil de la diada, que forma part de la categoria de gamma extra-. Al final, però, s'ha quedat amb un intent, ja que l'enxaneta no ha fet la segona aleta -aixecar la mà- i al cap d'uns segons, el castell ha fet llenya. Aquest ha estat l'únic que ha caigut durant tota la jornada. Es confirmava que aquest no seria un dia per recordar per la colla de Terrassa, que fins ara havia fet unes actuacions emblemàtiques a la ciutat de Girona, deixant el pavelló molt alt.

La tercera i última ronda ha estat dominada per les torres. Els Marrecs han descarregat sense problemes una torre de set, els de Mataró els han seguit amb una torre de vuit amb folre descarregada i els minyons han optat per un 4 de 8 descarregat. Per sortir amb tres castells fets, els Minyons han fet després i fora de concurs una torre de vuit amb folre.

Finalment, les colles han fet pilars de cinc per cloure la diada. Com és habitual, ha sonat la música del Toc de pilar al balcó i s'ha aixecat un pilar que ha començat a caminar fins arribar al balcó de l'Ajuntament on hi havia totes les autoritats. Un moment espectacular per acabar de deixar un bon sabor de boca a aquells assistents que comptaven poder viure una jornada històrica.