L'anàlisi de les mostres de sang i ADN fetes pel crim de la prostituta a Blanes no aporta resultats concloents

Els mossos no han sabut respondre si la sang de la víctima podia ser menstrual tal com diu l'acusat

Aquest dijous, el judici per l'esquarterament de la prostituta a Blanes ha continuat amb les declaracions dels perits. Els primers a declarar han estat els mossos que es van fer càrrec d'analitzar els rastres de sang que es van trobar a l'apartament on vivia l'acusat, situat al bloc d'edificis Lotus II. Tot i que el pis estava farcit de rastres de sang, l'analítica que se'n va fer i les proves d'ADN no han permès concloure amb exactitud si la prostituta va morir a l'habitatge.

Durant la investigació, els agents van trobar sang a diverses estances de l'apartament. Al dormitori, es van extreure mostres d'una manta, del coixí i del matalàs del llit. Del lavabo, també se'n van agafar a la cortina de dutxa i a una tovallola. A més, entre d'altres, es van extreure mostres d'una fregona –impregnada de restes-, d'uns mocadors de paper i a la paret del menjador es va descobrir el rastre d'una mà.

L'analítica del laboratori, però, només ha pogut concloure amb certesa que la sang trobada a la manta i al matalàs pertanyia a la víctima. Pel que fa a la resta de proves, els anàlisis d'ADN indiquen que es tracta de sang de l'acusat, o bé de sang femenina 'de perfil desconegut'. I és que, en molts dels casos, el fet que s'haguessin fet servir productes corrosius –com ara lleixiu- no ha permès extreure la seqüència de l'ADN amb exactitud i cotejar-la amb les mostres que es tenien d'acusat i víctima.

A preguntes de la defensa, els mossos encarregats de la investigació han declarat que tampoc podien assegurar que la sang trobada al llit –i que pertany a la víctima- fos o no menstrual. Precisament, durant la seva declaració, l'acusat va atribuir el fet que hi hagués sang de la prostituta al pis a aquest extrem.

José Martín C.P. va admetre que la matinada del dia 8 de maig del 2007 havia contractat els serveis de la prostituta, i que els dos van mantenir relacions sexuals. Va explicar, també, que com que anteriorment havien tingut relacions quan la jove tenia la regla, això explicava que s'hagués trobat sang d'ella al seu apartament.

Després de les declaracions dels mossos, el judici ha continuat amb l'informe toxicològic. Les metgesses de l'Institut de Toxicologia de Barcelona han explicat que havien trobat cocaïna a les mostres de cabells de l'acusat que es van enviar a analitzar.

Recta final

Després de les declaracions dels forenses i els psicòlegs, el judici per la mort i l'esquarterament de la prostituta entrarà a la recta final. Un cop acabada la fase testifical, les parts anunciaran les conclusions definitives i emetran els seus informes. Després, el tribunal lliurarà l'objecte del veredicte als membres del jurat popular, que es retiraran a deliberar.

L'acusat del crim, José Martín C.P., s'enfronta a una pena de quinze anys i cinc mesos de presó. El fiscal i l'acusació particular l'acusen d'haver matat una prostituta, esquarterar-la i llençar-ne el cadàver en un contenidor d'escombraries. Els Mossos d'Esquadra van trobar el cos de la jove, totalment descompost, a l'abocador de Lloret de Mar un mes després del dia en què s'hauria comès el crim.