L'acusat d'esquarterar una prostituta a Blanes defensa que és innocent i que no ha matat mai 'ni una mosca'

Diu que la sang era la menstruació de la noia i que les esgarrapades eren fetes pel gat

L'home, a preguntes del fiscal, ha explicat que havia anat a prendre vàries cerveses aquell vespre i que també havia consumit cocaïna. 'A casa tenia tres grams de cocaïna', ha explicat. L'acusat ha relatat que primer va sol·licitar els serveis d'una altra prostituta amiga de la víctima que, en arribar a casa seva i veure que no la podia pagar amb diners sinó amb drogues, va marxar. Acte seguit, l'home ha reconegut baixar a la cabina de telèfon de sota del seu pis, a Blanes, i trucar Diana, a qui devia diners de relacions sexuals anteriors.

Segons el relat de l'acusat, Diana va arribar al seu pis i van consumir cocaïna plegats. 'Jo li vaig dir que no tenia diners per pagar-la, només droga', ha assenyalat José Martín C.P. que ha continuat explicant que, mentre estaven mantenint relacions, la dona va parar i va començar a insultar-lo i a demanar-li més droga. 'Es va cagar en mi, em va dir fill de puta, estava molt nerviosa', ha explicat l'acusat que, segons ha assegurat, va ser ell qui va haver de calmar la prostituta 'agafant-la pels braços'. També ha explicat que li va dir que li donaria més cocaïna 'per tranquil·litzar-la' però que li va demanar que 'acabés el què havia començat'.

A partir d'aquí, l'home ha assegurat que van acabar de mantenir relacions sexuals i que la dona es va vestir i va marxar de casa. 'Jo després em vaig quedar adormit al sofa, anava molt col·locat i ja no l'he tornat a veure més', ha assegurat l'acusat que ha defensat en tot moment la seva innocència fins al punt de dir que és 'injust' que porti tres anys a la presó 'perquè no he matat mai ni una mosca'.

Explicacions poc convincents

Les explicacions de l'acusat però han posat de manifest algunes contradiccions en el moment de justificar la sang que es va trobar al pis de l'home i també les esgarrapades que ell tenia a l'hombro, el coll i les mans. A preguntes del fiscal sobre com explicava que hi hagués sang dels dos al pis l'home ho ha justificat al·legant diversos incidents.

Per una banda, ha indicat que la sang de la noia estava al pis perquè havien mantingut anteriorment una relació sexual quan ella tenia la regla. Aquesta justificació no ha convençut el fiscal que li ha recriminat que no només s'havia trobat sang a una manta sinó també al sofà, la paret, el motxo de la fregona o a una cortina de bany del pis.

L'acusat ha explicat davant el jurat popular que aquella nit s'havia ferit mentre intentava tallar pà i que va netejar la sang que s'havia fet amb la fregona abans d'anar a treballar l'endemà. Pel que fa a les esgarrapades que presentava l'acusat, José Martín C. P. ha dit que, la nit dels fets i abans d'entrar al pis, es va trobar uns gats al seu portal i, quan va intentar agafar-ne un, el gat el va esgarrapar. Aquesta versió però l'ha contradit una amiga de la víctima, també prostituta, que ha declarat després. La noia ha dit que va estar al pis de l'acusat hores abans que hi anés Diana. Aquesta testimoni ha afirmat que l'home no tenia cap marca d'esgarrapades.

D'altra banda, l'acusat ha dit que tenia bosses grans d'escombraries a casa perquè li havien sobrat del trasllat que havia fet mesos abans (procedent de Barcelona). A preguntes del seu advocat, l'acusat ha explicat que consumeix drogues des que té 19 anys i que ho feia 'dia sí dia no'.

El judici, que es fa per jurat popular, continuarà aquesta setmana a l'Audiència de Girona. L'acusació particular demana per José Martín C. P. una pena de 15 anys de presó per un delicte d'homicidi i cinc mesos per profanació de cadàver, el fiscal 12 anys i cinc mesos perquè entén que concorre l'atenuant de responsabilitat criminal per toxicomania i l'advocat defensa l'absolució.

En el moment dels fets, la jove tenia dos fills i diversos germans. El fiscal demana que l'acusat indemnitzi els fills amb 90.000 euros cadascun i que pagui 60.000 euros a cada germana. L'acusació particular creu que la quantitat per a cada fill ha de ser de 120.000 euros i per a les germanes de 90.000.