Els mossos revelen que un veí de la prostituta esquarterada va sentir crits d'auxili la setmana del crim

L'home va sentir crits a les quatre de la matinada i després sorolls de cops i mobles a la paret durant tres quarts d'hora

La sessió del judici d'ahir al matí s'ha centrat en les declaracions dels mossos que van investigar el crim de Blanes. Els agents han revelat que, la setmana en què es podria haver comès el crim, un dels veïns de l'edifici Lotus II –on vivia el processat- va sentir sorolls i crits d'auxili en plena matinada. L'any 2007, dies després de la desaparició de la prostituta, els mossos van tornar a l'edifici on vivia l'acusat per interrogar els veïns. Va ser aleshores quan un dels inquilins els va assegurar que havia sentit crits la setmana en què es podria haver comès el crim (entre el 7 i el 12 de maig).

Segons han explicat els agents, l'home els va dir que s'havia desvetllat en plena matinada, pels volts de tres quarts de quatre de la nit, perquè va sentir soroll de discussió i crits d'auxili. 'Ell comenta que es desperta perquè sent una discussió i crits d'auxili d'una dona amb accent sud-americà', ha declarat un dels agents. Després, el veí els va relatar que li va semblar com si algú 'tapés la boca' de la noia, i que va començar a escoltar cops i soroll de mobles rebotint contra les parets. En total, d'ençà que els crits i sorolls el van desvetllar, el veí va escoltar rebombori durant uns tres quarts d'hora.

Segons han indicat els agents, però, aquest matí no va donar l'alerta immediatament per por que li portés problemes. De fet, els mossos el van anar a buscar després de parlar amb el conserge de l'edifici, ja que el veí li havia explicat.

Forenses i psicòlegs

Aquesta tarda, es preveu que comencin les declaracions dels perits, entre els quals hi ha els metges forenses que van fer l'autòpsia a la víctima, i els psicòlegs que van examinar l'acusat. Demà, segons el guió, les parts emetran els seus informes i s'entregarà l'objecte del veredicte al jurat popular perquè es retiri a deliberar.

L'acusat del crim, José Martín C.P., s'enfronta a una pena de quinze anys i cinc mesos de presó. El fiscal i l'acusació particular l'acusen d'haver matat una prostituta, esquarterar-la i llençar-ne el cadàver en un contenidor d'escombraries. Els Mossos d'Esquadra van trobar el cos de la jove, totalment descompost, a l'abocador de Lloret de Mar un mes després del dia en què s'hauria comès el crim.