Eufòria i música a Palamós on han caigut 10,2 MEUR amb un cinquè premi

El 23059 s'ha venut sobretot a l'administració de loteria número 1 i el bar Bon Cremat

Nadales improvisades a toc de guitarra i molta eufòria i alegria és el que s'ha viscut aquest diumenge davant el bar Bon Cremat de Palamós (Baix Empordà) situat el carrer hospital i molt a prop del centre sanitari.

Desenes de clients s'hi han concentrat per celebrar que els havia tocat 6.000 euros per dècim amb el número 23059, guardonat amb un cinquè premi de la grossa de Nadal. "No em pensava que ens tocaria a nosaltres", explicava un dels aplegats mentre s'abraçava amb amics.

El propietari del bar, en Joan, estava eufòric i assegurava, entre abraçades i petons, que aquell "era el dia més feliç de la seva vida". Creu que el número ha quedat molt repartit perquè molts dels seus clients són de fora de Palamós que hi van a esmorzar o dinar perquè treballen a la zona. En el seu cas, ha repartit molts dècims entre la família. Precisament avui el bar estava tancat per vacances i els ha enganxat amb les neveres parades. "Hem tret la beguda d'on hem pogut per celebrar-ho", ha afirmat l'amo de l'establiment.

El número conegut com 'el Dòlar'

El 23059 és un número amb història a Palamós. Des de fa més de 41 anys que es ven de forma íntegra per Nadal i durant la resta de l'any perquè compta amb abonats que hi juguen cada setmana amb el sorteig de la Loteria Nacional. Un d'ells és en Jordi, veí de Palamós, que aquest diumenge ha passat per l'administració número 1 d'aquesta localitat, coneguda com Cal Espadaler, on s'ha venut per finestreta. "Hi jugo des que tenia 18 anys perquè coincidia que la colla que jugàvem al futbol vam començar a comprar-lo al bar el Dòlar", detalla aquest client fidel. El bar era el punt de trobada i des de llavors que van seguir jugant-hi. I afortunadament, ha estat persistent fins ara, fins i tot quan fa uns deu anys l'establiment va tancar. A partir de llavors, el va seguir demanant a l'administració. "S'ha de ser tossut i el seguiré jugant", afegeix. Quan se li pregunta què farà amb els diners, ho té clar: "De moment els posaré al banc, que he de preguntar com s'ha de fer perquè no m'havia tocat mai res i a gaudir del Nadal i a fer uns bons Reis".

Al seu costat somriu amb satisfacció el propietari de l'administració, en Lluís Espadaler, la segona generació des que els seus pares van obrir-la fa més de quatre dècades. "Estem molt contens perquè hem repartit els 1.700 dècims i un total de 10,2 milions d'euros (MEUR)", ha detallat. Un 40% dels dècims premiats s'han venut per finestreta i el 60% restant ha anat també a dos establiments més com és la llibreria Dalmau de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) i la farmàcia Camp d'en Prats de Palafrugell (Baix Empordà). Aquesta última n'ha venut participacions.

Al llarg del matí moltes persones s'han acostat fins a l'administració per felicitar-los i els afortunats han compartit abraçades i coves de cava. La Maria José, de més de 80 anys, ho ha fet acompanyada de la filla, néts i besnéts. "El número ja l'agafava el meu cunyat, que s'ha mort fa uns anys i vam estar a punt de deixar-lo", admet. En el seu cas, només el compraven per Nadal, juntament amb dues germanes seves, que també tenen un dècim cadascuna.

Palamós no ha estat l'única població gironina on hi ha hagut sort amb el sorteig de Nadal d'aquest diumenge. On també hi ha hagut una pluja d'euros ha estat a Ripoll on s'han venut 33 sèries i un dècim el tercer premi ( el número 00750) que han deixat més de 16,5 MEUR. El número també s'ha venut a altres localitats catalanes com Mollerussa i Sort.