Testimonis asseguren que la nit del crim la turista italiana 'anava molt beguda'

L'acusat, en la seva primera declaració com a detingut, va dir que la noia no es va poder defensar quan l'estava asfixiant

Federica Squarise, la turista italiana que va morir asfixiada pel cambrer de Lloret de Mar, va beure grans quantitats d'alcohol la nit del crim. La jove ja va començar a prendre combinats "forts" al bar 'Beach & friends', on treballava l'acusat. I al llarg de la matinada, mentre ballava a l'interior de la discoteca 'Yates', no només va continuar prenent cubates i xupitos sinó que també va fumar haixix.

Això és el que posen de relleu les declaracions dels companys de festa que aquella nit van estar amb la jove. El grup, que celebrava un aniversari, es va ajuntar amb Squarise i una amiga seva al local 'Beach & friends'. Des d'allà, un cop el pub va tancar, van anar tots junts fins a la discoteca. Entre ells, a partir d'aleshores, també s'hi trobava el cambrer uruguaià.

Els Mossos d'Esquadra que van prendre declaració als diferents integrants del grup han coincidit a dir que la majoria va veure com Federica Squarise, de la quantitat d'alcohol que havia begut, amb prou feines s'aguantava dreta. Un dels nois va explicar als agents que, a l'interior de la discoteca, a la turista fins i tot se li va "caure diversos cops la copa a terra".

Un altre dels joves va relatar als mossos que la turista anava "molt beguda" i que se la veia "com adormida". A més una de les noies del grup, que va parlar amb Squarise durant aquella matinada, va aconsellar a la turista italiana que anés a dormir a l'hotel perquè la va veure "molt malament", segons han explicat els mossos de la investigació.

Aprofitar-se de la situació

Aquestes declaracions avalen la tesi del fiscal i les acusacions, que sostenen que el cambrer va aprofitar-se de la situació per violar la noia abans de matar-la. Segons les acusacions, Víctor Díaz hauria arrossegat Squarise fins a un parc proper i, un cop allà, l'hauria desvestit i l'hauria penetrada.

Fins i tot, el fiscal sospita que, mentre estaven de festa, el cambrer va drogar la turista italiana barrejant medicaments dins la beguda d'Squarise. I és que les analítiques, a més de detectar una gran concentració d'alcohol al cos de la víctima (2,43 mg/l) també hi van trobar restes de medicaments.

D'altra banda, de les declaracions del grup de joves també se'n desprenen dues idees més. Una, que Federica Squarise no hauria anat mai amb algú com Víctor Díaz. I l'altra, que el cambrer no va deixar de rondar-la durant tota la nit i, fins i tot, va foragitar els joves que volien intentar lligar-se la jove turista, de només 23 anys.

Contradiccions evidents

Els mossos d'investigació que han declarat durant la segona sessió del judici també han fet evident que Víctor Díaz, un cop detingut, va explicar un relat dels fets que es contradiu amb el que va donar ahir davant l'Audiència. D'entrada, perquè el cambrer va assegurar que havia penetrat la noia al parc de Lloret de Mar, cosa que ahir va negar.

A més, Víctor Díaz també va declarar que, quan va escanyar la jove, Squarise no es va poder defensar. Ahir, però, va dir davant el tribunal que la jove havia intentat desempallegar-se d'ell, donant-li coces i esgarrapades.

El judici pel crim de la jove turista italiana a Lloret de Mar continuarà -i en principi acabarà- demà amb les declaracions dels forenses. Després, les diferents parts emetran els seus informes finals.

L'acusat, Víctor Díaz 'El Gordo', s'enfronta a una pena de 30 anys de presó pels delictes d'assassinat i agressió sexual. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal i l'acusació popular sol·liciten que pagui una indemnització de 200.000 euros, quantitat que l'acusació particular eleva fins als 380.000.