El PP assegura que és 'absolutament prioritari' aconseguir un diputat per Girona

Les comarques gironines són la única demarcació de l'Estat on el PP no té representació al Congrés

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat aquest matí la llista del partit per Girona a les eleccions del 20-N. La llista l'encapçala el portaveu del grup parlamentari, Enric Millo, seguit de la portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray. Sánchez-Camacho, nascuda a Blanes, va encapçalar la llista de Girona en les passades eleccions i no va ser capaç de recupear el diputat que el PPC va perdre el 2004. De fet, el PP només ha tingut representació al Congrés per Girona en la legislatura del 2000-2004, coincidint amb la majoria absoluta del partit que llavors liderava José Maria Aznar.

Actualment, Girona és la única demarcació de l'Estat on el PP no té representació. En les passades eleccions, el PP va aconseguir 40.722 (12,2% dels vots) a Girona i va quedar com a quarta força per darrera d'ERC que en va obtenir 44.030 i va fer-se amb un escó.

Sánchez-Camacho ha situat com una de les prioritats de l'empresa aconseguir l'escó a Girona i s'ha compromès a fer una campanya "intensa" a la demarcació per obtenir la representació. La presidenta del PP ha defensat que el PP és "la única alternativa real" a Girona i ha criticat la "deixadesa" dels socialistes vers la demarcació, exemplificada amb el lent ritme d'execució de les obres de desdoblament de la N-II, ha dit. A més, Sánchez-Camacho ha manifestat que CiU ha oblidat Girona perquè, segons argumenta, "només està preocupada pel futur separatista i les retallades lineals". Per això, ha convidat els votants socialistes i de CiU a sumar-se al projecte del PP.

La líder popular ha defensat la tasca que Millo està fent com a portaveu del grup parlamentari i que això li aporta una "gran trajectòria política i professional". "Enric Millo és eficàcia, competència i professionalitat", ha declarat Sánchez-Camacho que ha assenyalat que aquesta és "la millor candidatura" que mai ha tingut el PP a Girona.

Els primers llocs de la llista dels populars a Girona els ocupen, per aquest ordre, Enric Millo, Concepció Veray (portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona), Manel Escobar (tinent d'alcalde a Roses), Enric Martínez (portaveu del partit a l'Ajuntament de Lloret de Mar) i Maria Àngels Olmedo (portaveu popular al consistori de Figueres).