Condemnat a 6 anys de presó el jove que va violar una noia durant les Fires de Girona

L'Audiència de Girona també el condemna a indemnitzar la víctima amb 5.180 euros i no s'hi podrà apropar durant 10 anys

Durant el judici, Edwin Enrique Granda Solís va assegurar que ell i la noia havien tingut relacions sexuals però que havien estat consentides. De fet, va dir que feia temps que mantenien una relació entre els dos d'esquenes a les seves respectives parelles. Segons el relat del jove, aquell dia havien estat molta estona xerrant a les Fires de Girona, després ell l'havia acompanyat a casa i de camí van tenir relacions sexuals. El condemnat atribuïa la denúncia a que ella ho havia deixat amb el seu xicot i volia començar una relació formal amb ella.

La sentència no dóna credibilitat a la versió de l'acusat per diversos motius. D'una banda perquè les amigues de la noia, amb qui aquell dia va estar a Fires de Girona, neguen que ells hagués estat parlant amb l'acusat i diuen que plegades van fer el camí de retorn a casa sense que els acompanyés ningú més. La víctima indica que va ser quan enfilava el camí que havia de fer sola fins a casa que la van atacar.

També dóna credibilitat al testimoni d'una parella a qui la noia va demanar auxili després que l'agredissin que van explicar que portava els pantalons amb un botó descordat, taques d'humitat i fins i tot alguna gota blanca al camal. A més, també van assegurar que d'entrada, quan els va demanar que l'acompanyessin a casa, estava en estat de xoc i que finalment els va acabar explicant que l'havien violat.

Per això, condemnen Edwin Enrique Granda Solís a sis anys de presó, a indemnitzar la víctima amb 5.180 euros i li prohibeixen que s'hi apropi durant 10 anys pel delicte de violació. A més, també el condemnen a pagar 70 euros de multa per una falta d'amenaces lleus. Les costes processals, incloses les de l'acusació particular, també aniran a càrrec del condemnat, que pot recórrer la sentència davant el Tribunal Suprem.