L'acusat de violar una noia durant les Fires de Girona diu que les relacions van ser consentides

El processat s'enfronta a una pena de deu anys de presó i a pagar una indemnització de més de 20.000 euros

Els fets que s'han jutjat aquest matí van tenir lloc la matinada del 30 d'octubre del 2009. La noia, que és hondurenya, havia anat a les atraccions amb un grup d'amigues i tornava cap a casa seva. Cap a les cinc de la matinada, i després d'haver-se acomiadat de la resta de noies, la jove caminava per l'alçada de l'avinguda Sant Narcís.

Aleshores, com ha relatat al judici, algú se li va abraonar per darrere, la agafar pel coll i la va arraconar cap a un aparcament. La jove ha declarat que, durant tota l'estona, el seu agressor no va deixar d'amenaçar-la, dient-li que la mataria si no feia el que li demanava.

Després d'abaixar-li els pantalons, l'agressor la va penetrar i va ejacular dintre seu. La noia ha explicat que, durant tot el temps que va durar l'agressió sexual, l'altre no va deixar que li veiés la cara. Únicament, la noia va poder veure que tenia la pell enfosquida i que portava una bufanda i uns pantalons blaus.

Identificat per la roba que portava

Després de forçar-la, el seu agressor va marxar de l'indret a corre-cuita. Aleshores, la jove va sortir de l'aparcament i va demanar ajuda a una parella que passava per la zona. Després d'alertar la policia, els Mossos van fer recerca pels carrers més propers i van detenir dos joves. La víctima va identificar-ne un d'ells com a autor de l'agressió gràcies a les peces de roba que portava.

Aquest noi, Edwin Enrique G.S. s'ha assegut aquest matí a la banqueta dels acusats de l'Audiència de Girona. Inicialment, s'enfronta a una pena de deu anys de presó per un delicte de violació. Durant la seva declaració, però el noi ha negat reiteradament haver forçat la noia, i ha dit que la relació sexual va ser consentida.

Segons ha explicat, ell i la víctima s'havien conegut dies enrere a la discoteca 'Enjoy Latino', i havien anat quedant. Com que tots dos tenien parella, es veien més o menys d'amagat. La nit dels fets, Edwin Enrique G.S. ha explicat que jove li havia demanat que l'acompanyés a casa. Els dos nois van sortir del parc de la Devesa i, durant el camí, van mantenir relacions sexuals.

Aquesta, però, no és la versió que explica la víctima. La jove ha dit que, tot i que els van presentar a la discoteca, ella no havia tornat a veure l'acusat fins la matinada de l'agressió sexual. A més, la noia també ha explicat que, per vèncer la seva voluntat, el jove la va esgarrapar i la va colpejar.

A més de la pena de presó per un delicte de violació, el fiscal també imputa a Edwin Enrique G.S. dues faltes de lesions i amenaces. Per a aquestes, sol·licita que el processat pagui una multa de 2.400 euros.

En matèria de responsabilitat civil, el ministeri públic demana que el processat pagui a la noia 180 euros per les lesions, i 20.000 euros per les seqüeles i el dany moral. El judici s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona.