Dues detingudes a Girona per robar dos DNI i comprar dos vehicles fent-se passar per les víctimes

Van obrir comptes bancaris amb la documentació i obtenir crèdits

Els Mossos d’Esquadra van detenir els dies 16 i 17 de desembre dues dones de 40 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Girona, com a presumptes autores dels següents delictes: apropiació indeguda, estafa, usurpació de l’estat civil i falsificació de document mercantil.

Els fets es remunten a mitjans del mes de maig d’enguany quan una dona va denunciar la pèrdua del seu Document Nacional d’Identitat (DNI) a Girona. Al mes d’octubre aquesta persona va començar a rebre trucades informant-la que tenia un crèdit pendent per la compra d’un turisme.

Es dona la circumstància que els mossos de la unitat d’investigació de Girona ja estaven estudiant un cas similar denunciat a finals del mes d’agost, on una dona assegurava que algú li havia sostret el seu DNI i l’estava utilitzant per fer diverses compres finançades, entre elles una motocicleta.

Els agents van descobrir que amb el DNI extraviat, a finals del mes de maig, dues dones havien anat a un concessionari de cotxes i, després de falsificar una nòmina i altres documents, havien sol·licitat un crèdit per tal de finançar un vehicle.

També a finals de maig, les dues dones van anar a un concessionari de motocicletes i van finançar la compra d’una motocicleta aportant un segon DNI sostret. 

Els mossos també van saber que havien obert comptes bancàries fraudulentes a nom de les víctimes. Després d’estudiar diversos documents, els agents van descobrir les veritables identitats de les dues dones.

Finalment el dia 16 de desembre van localitzar i detenir una de les dones a Girona. L’endemà, dia 17, van detenir la segona autora.

Les detingudes, amb antecedents per fets similars, va passar el dia 18 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual les va deixar en llibertat amb càrrecs.