Dos detinguts per transportar 12 kg de marihuana premsada en un cotxe a la Jonquera

Es calcula que la droga comissada arribaria als 20.000 euros

La Policia Nacional ha detingut dos homes a l'AP-7 a l'alçada de la Jonquera (Alt Empordà) per transportar 12 kg de marihuana premsada amagats en un cotxe. Els ocupants del vehicle eren de nacionalitat marroquina i portaven una motxilla en el maleter amb tretze paquets embolicats en paper transparent amb cabdells de marihuana a l'interior.
En una segona inspecció del vehicle, van trobar cinc paquets més amagats dins de la roda de recanvi. En total, la droga comissada arribada als 12,2 kg i es calcula que tindria un valor de venda estimat en més de 20.000 euros en territori espanyol. Els detinguts van explicar a la policia que venien d'Almeria amb la intenció de vendre la droga a França.
 
Els fets van passar el dissabte 7 de desembre, quan una patrulla de la Policia Nacional estava fent controls rutinaris a l'autopista, en una zona propera a la frontera entre l'estat espanyol i França. De sobte, van decidir aturar un vehicle que els semblava sospitós per l'actitud dels seus ocupants.

Després de comprovar la documentació, els agents van inspeccionar el vehicle. En obrir el maleter, es van trobar amb la motxilla amb tretze paquets de marihuana premsada. En aquell moment es va procedir a la detenció dels dos homes i van traslladar-los conjuntament amb el vehicle fins a les dependències policials.

Allà es va fer una segona inspecció amb l'ajuda de la Unitat Policial de Guies Canins. El gos va indicar que havia detectat substàncies estupefaents en l'interior del maleter i per això es va revisar aquesta part una altra vegada. Després de treure la roda de recanvi, van descobrir que a l'interior hi havia cinc paquets més.

Els dos homes ja han passat a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i aquest n'ha decretat la presó provisional. El cotxe ha quedat en el dipòsit de les dependències policials, a disposició del jutjat.