Duran i Lleida (CiU) titlla de 'vergonya' la situació del desdoblament de l'N-II

El secretari general de CiU destaca que només si el partit té força a Madrid podran exigir la finalització de les obres

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que la prioritat actual és el creixement econòmic i per arribar-hi és necessari un "teixit productiu" que sigui competitiu amb "bones" infraestructures. Seguint amb aquest esquema, el secretari ha criticat que la demarcació de Girona no pot ser competitiva a causa del "greuge comparatiu" que pateix el territori respecte altres indrets de l'estat.

Duran i Lleida ha titllat de "vergonyosa" la situació en què es troba l'N-II. Acompanyat per un grup d'afectats per les expropiacions dels terrenys de Medinyà a Orriols, el secretari ha criticat l'actuació del govern espanyol i la "manca de compromís" de l'Estat amb els afectats. Segons Duran i Lleida, només si CiU té força a Madrid podran exigir la finalització de les obres de la N-II i el pagament als propietaris afectats per les expropiacions.

Duran i Lleida ha recordat que Girona, amb només 27 km d'autovies, és la demarcació amb menys autovies de tot l'estat i ha criticat que la N-II, per on passen 22.000 vehicles diaris, es trobi totalment "empantanegada" mentre en altres indrets de l'estat espanyol es construeixen autovies que "només suporten 4.000 cotxes diaris". Segons el secretari, "mentre nosaltres paguem autopistes els altres es passegen per autovies", i ha defensat que "els catalans també tenen dret a poder transitar per autovies sense peatges".

Duran també s'ha dirigit als gironins demanant que a les pròximes eleccions generals "pensin amb el cor, el cap i la cartera" a quin partit votaran perquè "només si CiU és decisiva en la política espanyola" es portaran a terme les infraestructures que necessita el territori. Duran i Lleida ha complementat aquesta reflexió amb una crítica al retard de l'enllaç nord de l'AP-7 i amb la petició que les obres públiques que es portin a terme en territori català siguin gestionades des de Catalunya mitjançant un consorci.

El PP no farà el corredor del mediterrani

Durant la seva intervenció Duran i Lleida ha considerat que el Partit Popular "no farà el corredor del mediterrani" perquè Mariano Rajoy vol "tenir a tothom satisfet i vol fer tots els corredors tot i que no hi ha prous diners". El secretari general de CiU creu que per al PP el corredor no és "una prioritat" però alerta al president del PP, Mariano Rajoy, que si CiU és necessària "es desdoblarà l'N-II, es farà el corredor del mediterrani i s'acabarà amb el mas ús instrumental de la llengua catalana". Segons Duran i Lleida, cal que Mariano Rajoy "prengui bona nota d'aquestes consideracions".