Detingudes sis persones a Bonmatí per cultivar marihuana en una plantació

Dos d'ells van intentar fugir en veure's sorpresos pels Mossos d'Esquadra

La plantació estava amagada enmig de bardisses i matolls, en un lloc de difícil accés. I els Mossos i Policia Local d'Anglès s'hi van presentar en tenir coneixement que s'hi amagaven un gran nombre de plantes de marihuana. Dues persones eren al lloc i van intentar fugir nedant pel riu fins a l'altra banda. Però els agents els van interceptar quan miraven d'amagar-se al bosc.

Mentrestant, una altra patrulla va identificar i detenir una tercera persona, que no havia travessat el riu i feia tasques de vigilància al costat d'un vehicle tot terreny que havien utilitzat els individus per accedir a una zona propera a la plantació. Per arribar-hi, els individus deixaven el vehicle en aquest lloc i acabaven d'arribar a la plantació amb un caiac de petites dimensions.

La investigació dels mossos va continuar i a la nit del dia 5 d'octubre, una patrulla de paisà, que estava custodiant la plantació, va localitzar dues persones que estaven tallant les plantes de marihuana i les estaven posant en bosses de plàstic. Els agents també van poder relacionar aquestes dues persones, com a responsables de la instal·lació, les van identificar i detenir.

Finalment, la investigació va permetre identificar també un darrer implicat, com la persona que la nit del dia 4 al 5 d'octubre feia tasques de vigilància mentre ela altres dos es dedicaven a tallar la marihuana. La mateixa tarda del dia 5 d'octubre, a Vilobí d'Onyar, aquest individu va ser arrestat.

Els detinguts són Miguel Ángel K. C., de 41 anys, amb antecedents i veí d'Anglès; Francisco Javier H. A., de 36 anys, amb antecedents i veí de La Cellera de Ter; Emilio L. G., de 38 anys, amb antecedents i veí de La Cellera de Ter; Isaac V. T., de 24 anys i veí de Vilobí d'Onyar; Jordi B. B., de 27 anys i veí de Vilobí d'Onyar, i Jordi V. T., de 19 anys i veí de Vilobí d'Onyar.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners el dia 7 d'octubre, i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.