La recuperació del pont del Dimoni de Girona, una mica més a prop

Carles Puigdemont anuncia que abans de finalitzar l’any 2012 es presentarà el projecte executiu per a la seva reconstrucció

  • Antiga imatge del pont del Dimoni (arxiu)
    Antiga imatge del pont del Dimoni (arxiu)
  • Carles Puigdemont revisant les pedres per a la reconstrucció del pont del Dimoni © AG
    Carles Puigdemont revisant les pedres per a la reconstrucció del pont del Dimoni © AG
A l’edifici de les brigades municipals de Mas Xirgu s’hi guarden les 140 pedres (treballades l’any 1357) i que componien l’antic pont del Dimoni. Aquest matí s’han destapat totes i també se n’ha presentat una petita reconstrucció, per tal de donar el tret de sortida al procés de recuperació del reivindicat pont del Dimoni. Un pont que l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha definit com a “lligam generacional” i “element de memòria però alhora també de cohesió” i que tindrà projecte executiu, segons Puigdemont, l’any 2012. Avui s’ha començat a treballar, doncs, sobre una reivindicació molt antiga dels veïns del barri i de la ciutat.
 
El 14 de setembre del 2010 el Ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar per unanimitat la reconstrucció del pont del Dimoni. El seu avantprojecte, realitzat per l’arquitecte Ramon Ripoll, també present a l’acte d’avui, es pot descarregar a través d'aquest enllaç.
  • Carles Puigdemont posa terminis a l'inici de la reconstrucció