Raimon torna a l'Auditori de Girona per presentar el nou disc, 'Rellotge d'emocions'

El treball inclou deu cançons originals on el temps és el fil conductor

En el concert de dissabte, que donarà inici a les nou de la nit, està previst que Raimon també porti a terme un repàs pels seus grans èxits, poemes d’Ausiàs March, Roís de Corella, Jaume Roig o Salvador Espriu.

Raimon

Raimon (1940) és una de les figures més importants de la cançó catalana i un dels cantautors amb major reconeixement dins i fora del país. Va començar a cantar en públic a València el 1961, simultàniament i al marge del moviment barceloní dels Setze Jutges. Amb les seves cançons i amb la seva forma de cantar va aportar un estil personal i discrepant, absolutament original respecte el panorama musical de l’època. El 1959 va compondre Al vent, publicada en disc el 1963, que va aconseguir un èxit immediat a tot l’Estat espanyol i que s’ha convertit en tot un himne per a diferents generacions.

La seva actuació a l’Olympia de París, el juny de 1966, l’enregistrament de la qual el va fer guanyar el premi Francis Carco de l’Académie Française du Disque, va permetre que la premsa internacional es fes ressò de les seves actuacions. El 2006, el cantant hi va tornar per celebrar el 40è aniversari amb un concert que també va merèixer l’atenció dels mitjans francesos i un extens reportatge signat pel prestigiós crític Marc Legras. D’aquest recital s’ha publicat un CD en directe. Entre altres escenaris, el 2010 va actuar al Teatre Olímpia de València amb motiu de la concessió de la medalla de la Universitat de València, a L’Auditori de Barcelona, al Grand Anphithéâtre de la Sorbonne de París i a Xàtiva, on feia anys que no cantava.

El 2011, Raimon ha estat nomenat “Doctor Honoris Causa” per la Universitat d’Alacant i ha publicat aquest nou treball, Rellotge d’emocions, que ja ha presentat a Madrid i a Barcelona. En els seus concerts, Raimon obre un ventall molt acurat de cançons que mostren en profunditat la trajectòria d’un cantant excepcional que ha aconseguit un alt nivell artístic sense cap renuncia al compromís social.