Un recorregut pels millors curtmetratges europeus centra la programació del Museu del Cinema

L'oferta es complementa amb un cicle dedicat al desenvolupament sostenible i una mostra de documentals musicals

La programació trimestral, d'octubre a gener, del Museu del Cinema oferirà 23 sessions on es projectaran 31 materials audiovisuals diferents; en concret, 5 films de ficció, dotze curtmetratges, deu documentals i 4 documents audiovisuals històrics.

De totes les activitats programades, una de les propostes més destacades és 'Short Matters!', una visualització dels millors curtmetratges europeus del 2010.  Segons Jordi Pons, els curtmetratges són un format audiovisual que "només es pot veure en els festivals" i per aquest motiu "s'intentarà potenciar la seva presència en les pròximes programacions del Museu".

Cinema i Solidaritat és el títol donat al cicle de cinema dedicat al desenvolupament sostenible que el museu, conjuntament amb l'Àrea de Cooperació de l'Ajuntament de Girona i l'Organització d'ONG de les Comarques Gironines, ofereix amb entrada gratuïta. L'objectiu del cicle és ajudar a reflexionar mitjançant la visualització dels films 'Operación Diablo' de Stephanie Boyd, 'Blood in the Mobile' de Frank Piasecki i '1$ pour 1 vie' ('Un dòlar per una vida') de Fréderic Laffont, sobre els recursos mundials i les possibilitats que la societat actual deixa a les generacions futures.

Alhora, el museu, en la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, ofereix la projecció de tres documentals gironins realitzats entre 1954 i 1973 per autors gironins com Joaquim Puigvert i Pastells i Narcís Sans i Prat. Segons el director del museu, Jordi Pons, "es vol posar en relleu el valor d'aquests documents com un patrimoni visual molt important per a la ciutat de Girona".

Continuant amb la línia iniciada durant les Fires del 2004, el documental 'La llegada y estancia de la Virgen Blanca en Gerona' és l'audiovisual que s'oferirà des del 29 d'octubre fins a l'1 de novembre amb entrada lliure. Altres activitats destacades de la programació trimestral són la mostra de cinema documental musical de Girona anomenada 'Music & Films 2011', que projectarà documentals musicals d'alt nivell i de la què properament es coneixeran més detalls, i la sessió 'El documental del mes' que oferirà la projecció de 'El Perdón', que comptarà amb la presentació i debat del director del film, Ventura Durall.

Activitats familiars

Amb motiu de l'estrena de la pel·lícula 'Les aventures de Tintín: El secret de l'Unicorn' el Museu ofereix la projecció del documental 'Tintin et moi' presentat per Albert Rossich, un "concurs-joc" sobre els enigmes del món de Tintín i una exposició sobre el personatge i el seu imaginari. El museu també ofereix l'estrena de la pel·lícula de Steven Spielberg el 28 d'octubre en els cinemes Ocine. Per Nadal, el dia 28 de desembre, el Museu ofereix el taller de la Llanterna Màgica per a nens de 6 a 10 anys, que els permetrà conèixer i entendre els inicis del cinema.  

Cursos i cine-fòrum

A més de les exposicions permanents i temporals, el museu ofereix cursos en cinema de culte, en la història de les dones cineastes o un curs de cinema per a docents en el món de la publicitat i del cinema. Per altra banda, cada segon dijous del mes, els interessats podran conèixer tots els detalls i debatre pel·lícules com 'Bananas' de Woody Allen, 'El diablo sobre ruedas' d'Steven Spielberg i 'Simón en el desierto' de Luis Buñuel.

Segons l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, "Girona gaudeix d'un gran nivell en cultura cinematogràfica i audiovisual que és resultat d'una aposta en aquesta direcció i que ha d'anar a més en els pròxims anys". L'alcalde ha destacat la creixent "audiovisualització de la societat" i creu que la ciutat ha de ser més reconeguda en aquest sentit.

En conjunt, amb aquestes activitats, el museu espera arribar a assolir els 6.000 visitants aquest 2011, el mateix número dels que van passar per les seves instal·lacions l'any passat. Del total d'activitats programades, 18 d'elles són amb entrada gratuïta.