Desmantellada una plantació de marihuana en una casa ocupada de La Pera

S'han detingut a dues persones

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dia 5 de desembre a la Bisbal d’Empordà, una dona i un home de 22 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i marroquina, veïns de Girona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El passat 15 de novembre agents d’aquesta comissaria van tenir coneixement  que en una casa unifamiliar del municipi de La Pera hi hauria una plantació indoor de marihuana. Concretament van saber que tot i ser una casa deshabitada, algú la podria estar freqüentant per cultivar i cuidar la plantació.

La Unitat d’Investigació, que es va fer càrrec del cas, va esbrinar que la casa tenia una doble escomesa a la xarxa elèctrica, que el consum de llum era molt elevat i totalment compatible amb una plantació de marihuana en ple rendiment. Tanmateix s’observava un aparell d’aire condicionat en funcionament al balcó tot i no viure-hi ningú.

El matí del 4 de desembre, i en base a una entrada i registre judicial, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i d’Investigació d’aquesta comissaria conjuntament amb agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona van portar a terme un dispositiu per efectuar una entrada al domicili.

Un cop a dins de la casa, els mossos van observar que al garatge hi havia 16 sacs de terra i que dues habitacions del segon pis estaven preparades per fer-hi cultiu de marihuana. En una d’elles es van trobar 92 plantes amb els cabdells en estat òptim per la seva recol·lecció, així com diversos focus i un aparell d’aire condicionat.

Els agents van localitzar i intervenir nombrosos objectes destinats al cultiu d’aquest tipus de droga, tals com testos, focus de llum, ventiladors, estris, fertilitzants, adobs, aparells d’aire condicionat, filtres, extractors i transformadors.

La investigació va determinar que els dos detinguts eren els propietaris i cuidadors de la plantació, per aquests motius els van detenir com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, van passar el dia 5 de desembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.