Ajornat el desnonament d'una família de Salt que fa un any i mig que no pot pagar la hipoteca

El pare, Meziane Sefioune, treballava al sector de la construcció però fa dos anys que no troba feina

Meziane Sefioune tenia notificat el desnonament per a les 10 del matí d'aquest divendres però, finalment, el jutjat de primera instància número 2 de Girona, que s'encarrega del cas, l'ha ajornat un mes. Segons la portaveu de la Plataforma d'afectats per la hipoteca (PAH), Marta Afuera, el motiu és que serveis socials ha emès un informe que ha fet arribar al titular del jutjat que desaconsella executar el desnonament perquè la família té tres fills menors d'edat i no saben on anar si els fan fora de casa.

Tot i aquest ajornament, el marge per trobar una sortida a la situació és de només un mes. "Jo no sé què farem", ha explicat Sefioune que ha detallat que va arribar al país fa 11 anys i que l'any 2004 va decidir, juntament amb la seva família, comprar un pis. Per poder adquirir-lo, va signar una hipoteca per valor de 78.000 euros. Al principi podia fer front "sense problemes" a les quotes d'entre 350 i 500 euros mensuals (depenent de l'Euribor) i va estar uns cinc anys pagant cada mes. El problema, però, és que farà uns dos anys es va quedar sense feina.

Llavors, va poder continuar pagant mig any més però després va deixar de pagar la hipoteca. "Tinc família i moltes despeses, no podia pagar", ha explicat des del pis Sefioune. En total, acumula el deute d'un any i mig d'impagament i el jutjat ja ha ordenat el seu desnonament, que s'havia de fer aquest divendres mateix. Meziane Sefioune ha explicat que tenen algun amic on poden anar a passar uns dies, però no més d'un mes, i que després no sap què faran ell, la seva dona i els seus fills d'11 i 6 anys i el bebè de sis mesos.

Aquest divendres, una vintena de membres de la Plataforma d'afectats per la hipoteca (PAH) s'han concentrat a les portes del pis on viu la família amb cartells on s'hi podia llegir 'Stop desnonaments' per evitar que poguessin fer efectiu el desnonament. La seva portaveu, Marta Afuera, ha explicat que la intenció és fer saber a la societat que hi ha aquests desnonaments i que, a més, els antics propietaris es queden amb un deute de per vida perquè hauran de continuar pagant la hipoteca tot i no mantenir la propietat.

"És un abús, i l'únic nom que té és usura", ha criticat Afuera que exposa que un dels objectius de la plataforma és forçar un canvi legislatiu que estableixi que l'embargament de la propietat salda el deute contret. A més, Afuera ha demanat als serveis socials municipals que tinguin en compte que poden emetre aquests informes i retardar els desnonaments.