Cassà de la Selva té un mes per recopilar la documentació per al pla de sanejament econòmic

La Generalitat haurà de decidir si el pla és viable i es compromet a treballar per millorar les relacions entre el consistori i les entitats bancàries

Representants del consistori -l'alcalde, el regidor d'hisenda i l'anterior, el tresorer i l'interventor- s'han reunit aquest dimecres amb representants del Departament d'Economia i Finances, que els han explicat els passos a seguir per poder presentar el pla. "Ha estat una reunió bastant llarga", explicava una estona després l'alcalde Enric Bagué (CiU). El pròxim pas serà convocar tots els representants polítics per explicar-los com ha anat la reunió i com s'ha d'elaborar el pla.

Tot i que no hi ha termini fixat, els han aconsellat que el pla s'aprovi per ple el mes de novembre i per tant tenen un mes per recopilar tota la documentació necessària. Després, hauran de lliurar els documents al Govern i aquest estudiarà la seva viabilitat.

Aconseguir el crèdit, l'objectiu

"Aquesta és la manera per intentar demanar un crèdit a llarg termini, que és el que preteníem", assenyala Bagué. En aquest sentit, ha explicat que el Govern farà el seguiment i la tutela del pla però qui finalment haurà de decidir si els concedeixen el crèdit hauran de ser les entitats. L'alcalde reconeix que "són conscients que no és un bon noment" per demanar-ho però es mostra esperançat, tot dient que aquest pla de sanejament és l'"aval perquè aquestes entitats ens mirin d'una altra manera".

El Govern també s'ha compromès a treballar per millorar les relacions amb els bans. "Seria fantàstic que s'aconseguís", conclou Bagué. que ja va anunciar una "retallada dràstica" de tots els serveis si tenen el permís per endeutar-se més.