Figueres perd un ajut de 60.000 euros per al bus elèctric per un error en la sol·licitud

El regidor Pere Casellas acusa l'alcalde de 'mentir deliberadament' en no reconèixer que l'ajut no es rebrà

"Mantenir fins a dia d'avui que tenen la subvenció quan no la tenen i afirmar que el bus va costar 117.000 euros quan en realitat ha estat de més de 200.000 euros" és el que el PSC retreu a l'Ajuntament, segons paraules de Casellas.

Aquesta és una polèmica que s'arrossega des de fa un temps. El llavors regidor de Medi Ambient, Richard Elelman, va per públics els documents que demostraven que el bus elèctric, que va convertir Figueres en la primera ciutat de l'Estat en tenir-ne a la flota de vehicles de transport públic, tenia subvencions aprovades i consignades per un valor total de 117.900. Concretament, els ajuts es distribuïen de la següent manera: 22.500 euros de la Diputació de Girona; 34.999 euros del departament del PTOP i 60.000 euros de Medi Ambient i Habitatge. Aquesta última quantitat era l'única que estava pendent d'ingressar però el consistori va donar per fet que es cobraria en els següents mesos.

El regidor va exigir també una disculpa pública als regidors de l'oposició que durant un ple van posar en dubte les subvencions aconseguides des de l'àrea de Medi Ambient. Ara, el PSC torna a obrir la polèmica en considerar que els diners no s'han cobrat i "no es cobraran mai".

Acusen l'ajuntament d'ocultar documentació

Casellas assegura que el consistori va mostrar els documents de l'any 2009 en què es confirma que es cobraran els diners, però en canvi van "amagar" la del 2010 que prova que la subvenció no arribarà perquè "no van fer les coses bé". I afegeix, "es va mentir a a l'oposició i als ciutadans" per tal de "defensar una cosa indefensable, una subvenció que no arribarà, aquesta és la manera de fer de l'alcalde", conclou el regidor.


L'ajuntament assegura que la subvenció es cobrarà

L'actual regidor de Medi Ambient, Pere Giró, nega que l'ajuntament ocultés informació i assegura que els diners ja estan concedits. "La subvenció no es perdrà perquè ja ens la van concedir el 2009, el que passa és que la justificació (de la compra) està encallada perquè consideren que Fisersa no és Ajuntament quan sí que n'és part", assenyalla.

Des del consistori mantenen que la gestió es va fer correctament i esperen que l'actual Departament de Territori i Sostenibilitat emeti l'informe favorable que ha de poder fer efectiu el cobrament. L'ajuntament ja ha presentat la documentació necessària i està a l'espera d'aquesta resposta.