La programació musical de les Festes del Tura d'Olot guanya els Premis ARC 2019

També s'ha premiat a 17 artistes

Els Premis ARC 2019, els guardons de la indústria musical del directe, han reconegut aquest dimecres al vespre 17 artistes, produccions i programacions del país, des d'estrelles amb ressò internacional, com Rosalía, fins a locals de concerts com El Cafè del Teatre de Lleida. Han rebut premis per les seves gires per Catalunya Obeses, Joan Dausà, Els Catarres, Oques Grasses i El Pot Petit, mentre que l'artista revelació ha estat pel cantant de trap Lildami.
Pel que fa als festivals, el Sónar s'ha endut el guardó a millor programació, i el Cruïlla ha estat reconegut amb un nou premi al projecte sostenible. La millor programació de festa major ha estat per les Festes del Tura d'Olot, i l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, ha rebut el premi al Soci d'Honor.
 
La 17a edició dels guardons ha estat conduïda per la periodista Anna Pérez Pagès, en un acte a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm en què optaven als premis fins a 58 nominats. Els premis són escollits per mànagers, promotors, programadors de festivals, tècnics municipals de joventut i cultura, programadors de teatres i auditoris i agents de zona de Catalunya.

Millors gires

El grup de Tona Obeses ha estat l'escollit com a millor gira de grup per sales de Catalunya, mentre que Joan Dausà s'ha endut el reconeixement en l'apartat de teatres i auditoris. Pel que fa als grups de versions o tributs per festes majors, Diversiones ha fet valer la seva llarga experiència a les places, mentre que els Catarres s'han imposat a Búhos, Doctor Prats i Roba Estesa en gires de festes majors de grups amb temes propis.

Pel que fa a les orquestres o grups de ball, s'ha distingit Swing Latino, i la millor gira per festivals ha estat per Oques Grasses. Rosalía s'ha imposat a Bad Gyal, Las Migas i Andrea Motis en el premi a la Millor Gira Internacional, i el Pot Petit s'ha endut el reconeixement en l'àmbit infantil que l'any passat va recaure en Dàmaris Gelabert. Lildami ha confirmat el seu ascens meteòric com a artista revelació.

Premis a les programacions

El Teatre Auditori de Sant Cugat ha tingut la millor programació de l'any segons el jurat, mentre que en l'àmbit d'espais musicals ho ha fet El Cafè del Teatre de Lleida. Com a festa major, s'ha endut el premi les Festes del Tura d'Olot, i la millor programació de festivals ha estat pel Sónar. El programa de TV3 'Preguntes Freqüents' ha estat reconegut com a millor programa musical, una categoria a la qual també hi estava nominada la secció de Cultura de l’ACN.

Els premis especials han recaigut en l'exconseller de Cultura Lluís Puig, que ha rebut el Premi al Soci d'Honor com a denúncia a la situació a l'exili i reconeixement a la seva tasca com a exsoci d'ARC; i en el soci més veterà de l'associació, Jesús Herrera Carriqui.