Rebaixen les peticions de presó a l'acusat de matar un home a ganivetades davant d'un bar a Salt

Li apliquen dos agreujants

Fiscal, acusació particular i defensa demanen ara 8 anys de presó per a l'acusat de matar un home a ganivetades davant d'un bar de Salt (Gironès) la nit del 25 de juliol del 2018.

A l'escrit de conclusions definitives, que les tres parts han consensuat, qualifiquen el crim d'homicidi amb abús de superioritat. Demanen però que s'apliquin dues atenuants al processat: una analògica d'alcoholisme i una de reparació del dany, perquè abans del judici ha indemnitzat la mare de la víctima entregant-li un pis i un aparcament.

Després que divendres l'acusat admetés els fets, avui el judici ha enfilat la recta final amb les pericials i els informes. Els forenses han explicat que, de les sis punyalades que tenia la víctima, dues d'elles eren mortals de necessitat.

Reprenen el judici

El jurat popular pel crim de Salt s'ha reprès aquest dilluns amb les declaracions dels forenses. Primer, han declarat els dos doctors que van fer l'autòpsia a la víctima. I després, dos més que van redactar l'informe d'imputabilitat de l'acusat (que n'avalua l'estat psicològic i mental).

A preguntes del fiscal, els forenses han explicat que el cadàver de la víctima presentava sis ferides. D'aquestes, quatre li havien perforat la cavitat toràcica i dues d'elles eren mortals. La primera ganivetada va perforar el cor de la víctima i la segona, a més d'afectar-li un pulmó, li va provocar una gran hemorràgia.

Durant la seva declaració, els forenses també han explicat que l'atac, segurament, va ser frontal (és a dir, que víctima i agressor es trobaven cara a cara). Per últim, aquests dos forenses han concretat que la víctima no presentava ferides de defensa i que, en el moment de morir, el seu estat etílic era "d'embriaguesa moderada o intensa", cosa que li podria haver impedit repel·lir l'agressió.

Pel que fa a l'informe d'imputabilitat de l'acusat, els altres dos forenses han declarat que el processat, Angel Garcia Prior, patia alcoholisme crònic. I que de fet, entre els anys 2005 i 2006, ell mateix havia demanat ajuda per superar l'addicció, tot i que després va acabar abandonant el tractament.

Precisament, arran de la seva addicció, al febrer de l'any passat Garcia Prior havia perdut una feina com a vigilant d'un aparcament. Centrant-se en la nit del crim, a parer dels forenses, la dependència a l'alcohol que patia l'acusat li va provocar una afectació "entre lleu i moderada". I tot i que era conscient del que es feia, sí que la beguda li hauria afectat els impulsos i la manera d'actuar.

8 anys de presó i 5 de llibertat vigilada

Després de les pericials, el jurat popular ha enfilat la recta final amb les conclusions definitives i els informes de les parts. Fiscal, acusació particular i defensa han consensuat un únic escrit, que han elevat al tribunal de la Secció Tercera.

Les tres parts qualifiquen el crim com un homicidi amb abús de superioritat i demanen ara que es condemni Garcia Prior a 8 anys de presó. També sol·liciten que, un cop hagi complert la pena, l'acusat es passi 5 anys en llibertat vigilada.

A l'escrit, fiscalia, acusació i defensa també demanen que, a l'hora de dictar sentència, el tribunal apliqui dues atenuants al processat. Una analògica d'alcoholisme (perquè en el moment dels fets anava begut) i una altra de reparació del dany (perquè abans que el cas hagi arribat a judici, Garcia Prior ha indemnitzat la mare de la víctima entregant-li la propietat d'un pis i un aparcament que posseïa a Salt).

Ara, després dels informes, la Secció Tercera de l'Audiència entregarà l'objecte del veredicte als membres del jurat. I després, el tribunal popular es retirarà a deliberar.

El crim va tenir lloc la nit del 25 de juliol del 2018. Segons va admetre ell mateix davant del tribunal, Garcia Prior va coincidir amb la víctima al bar la Cova de Salt. A dins l'establiment, els dos home van tenir una primera disputa i després, es van tornar a trobar al carrer. Allà, Garcia Prior va explicar que la víctima li havia clavat una bufetada i que, aleshores, ell va treure una navalla i li va assestar fins a quatre ganivetades al pit. Amb l'arribada de la primera patrulla, ell mateix va confessar els fets.