L'autoconsum solar residencial incrementa la seva presència a Girona

Engel Solar ofereix els seus serveis i resol dubtes amb un estand a MediaMarkt

L'escalfament global marca la problemàtica de l'emergència climàtica com una prioritat en el centre de l'ordre internacional. Fa unes setmanes es publicava un informe que va rebre el suport de més d'11.000 científics internacionals, el qual adverteix de l'amenaça segura d'un “incalculable sofriment humà” si no prenem mesures urgentment.

Aquest informe concreta sis mesures fonamentals i indispensables per a evitar una catàstrofe mediambiental sense precedents. La primera d'elles incideix en el canvi de model energètic reemplaçant recursos fòssils per energies renovables, com la fotovoltaica.

La responsabilitat mediambiental, com a qüestió de consciència col·lectiva, comença a emergir amb força. En els últims nou mesos, a nivell estatal, s'ha instal·lat major potència solar fotovoltaica que en els darrers deu anys, segons dades de la Xarxa Elèctrica d'Espanya (REE).

L'increment d'instal·lacions fotovoltaiques residencials i industrials no s'explica únicament per causes de sostenibilitat, a més també per l'estalvi en la factura de la llum que suposa un factor de decisió clau, així com les múltiples subvencions estatals, autonòmiques i locals, cada vegada més freqüents.

Engel Solar, empresa especialitzada en projectes fotovoltaics, destaca que les ajudes públiques per a energies renovables permeten en molts casos costejar les quotes de finançament de la instal·lació per un import menor al que el client pagava anteriorment en la seva factura elèctrica. Això s'explica perquè, a més de comptar per exemple amb bonificacions a l'IBI en la majoria d'ajuntaments, una instal·lació fotovoltaica genera estalvi des del primer moment en el que s'instal·len els panells solars. Per exemple, una instal·lació residencial amb bateria pot generar fins a un 90% d'estalvi en el consum d'energia.

D'altra banda una instal·lació fotovoltaica incrementa el valor immobiliari de la propietat, el que suposa una interessant inversió a llarg termini, ja que els panells solars tenen una durada d'uns 25 anys a ple rendiment. Passat aquest termini, continuen funcionant a un 80%, aproximadament.

A més de tots aquests avantatges, l'empresa catalana també atribueix l'increment d'instal·lacions residencials al fet que Engel Solar realitza la gestió integral del projecte. Això inclou la legalització de la planta fotovoltaica, així com gestions administratives per a l'obtenció de bonificacions.

Girona sostenible

Durant últims mesos Engel Solar ha triplicat el nombre de projectes fotovoltaics residencials a Girona, un fet que manifesta el creixent interès en l'autoconsum solar dins d'aquesta àrea geogràfica.

Amb tot, MediaMarkt Girona i Engel Solar han volgut donar resposta a aquesta demanda a través de la campanya de Nadal que comença aquest mes de desembre. Tothom qui ho desitgi es podrà desplaçar fins a la botiga de MediaMarkt situada al Mas Gri de Girona on s'hi trobaran un estand d'Engel Solar amb un grup d'especialistes en energia fotovoltaica.

Aquests especialistes resoldran tots els dubtes que puguin sorgir sobre aquesta energia renovable com també observar els panells solars que l'empresa té a la seva disposició per a instal·lar a nivell residencial. Amb tot, també tindran la possibilitat de conèixer de primera mà quin és l'estalvi econòmic que se'n podrà derivar i el cost del projecte, entre d'altres.