Multen dues vegades en un sol dia a un veí d'Olot per conduir begut

Primer va donar 0,29 mg/l i hores després 0,49

Els Mossos d’Esquadra van denunciar, el 24 de novembre a Sils, un jove de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Olot per dues infraccions administratives per conduir un vehicle amb una taxa d’alcohol superior a la permesa.

Els fets van passar el mateix 24 de novembre en un control d’alcoholèmia que els agents havien establert a la GI-555, al punt quilomètric 0, dins el terme municipal de Sils (La Selva).

Cap a la una de la matinada, els agents van aturar un vehicle i, en identificar el conductor van veure que el jove, feia només 4 dies que havia rebut el justificant provisional de la DGT que l’autoritzava a conduir.

En fer la prova d’alcoholèmia, els agents van veure que donava positiu, amb una taxa final de 0,29 mg/l, per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/l en aire expirat.

Després que un altre noi que l’acompanyava, i que va donar negatiu a les proves, es fes càrrec del vehicle, van continuar la marxa.

Unes hores més tard, concretament cap a les 7 del matí del mateix dia 24 de novembre, una altra patrulla de trànsit estava fent un control d’alcoholèmia al punt quilomètric 66.5 de l’autopista AP-7, al terme municipal de Fornells de la Selva.

Els agents van aturar un vehicle i, en identificar el conductor, van veure que era el mateix noi que hores abans havia estat sancionat.

En fer la prova d’alcoholèmia aquest va donar un resultat positiu de 0,49 mg/l en aire expirat, gairebé el doble del màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/l en aire expirat.

Aquesta doble infracció li va comportar al jove dues denúncies administratives de trànsit de 500 euros cadascuna i la pèrdua de 8 punts del permís de conduir.