La nova ràdio municipal de Girona comença les emissions

A partir de la setmana que ve començaran els informatius i el programa matinal

La ràdio municipal de Girona ha començat les seves emissions aquest dimarts a les 10 del matí amb una entrevista a l'alcaldessa Marta Madrenas en un programa especial conduït per Jordi Grau. Al llarg d'aquesta setmana, Girona FM emetrà una programació especial amb taules rodones de temes diversos i comptarà amb la participació d’agents socials, polítics, culturals i econòmics i entitats del municipi.
De cares a la setmana vinent la programació s'anirà ampliant de forma progressiva amb el programa matinal i els informatius locals. A partir de mitjans de desembre arrencaran els programes d'esports, culturals, participatius i de debats i el gener serà el torn de les retransmissions esportives en directe.
 
La programació perseguirà oferir continguts d'informació local, orientació informativa, digitalització i també el foment del civisme, la convivència i el desenvolupament plural i democràtic de la societat. En l'entrevista inicial, Madrenas ha remarcat que l'emissora "ha de donar veu a tota la ciutadania i el teixit social econòmic i polític de la ciutat".

Les emissions es poden seguir a través de la freqüència 92.7 o a la pàgina www.girona.cat/gironafm. En aquest web també es podrà consultar la graella i més informació dels programes. A banda de la programació pròpia, que representa un 40%, l’emissora emetrà continguts en xarxa (sobretot de la Xarxa Audiovisual Local) i tindrà un espai per a programes de persones radioaficionades.

Els estudis de Girona FM estan situats al carrer de Balmes número 15. L’Ajuntament de Girona és el titular de la freqüència de ràdio 92.7 MHz i gestiona de forma directa l’emissora municipal amb la possibilitat d’externalitzar alguns serveis, tal com es va aprovar per ple en l’establiment del servei el setembre el 2018. Per aquest motiu, recentment s’ha licitat el servei de producció, realització, edició i emissió de programes de la programació bàsica de l’emissora, que s’ha adjudicat a Montcau Produccions per un període de dos anys.