La plataforma d'afectats per la hipoteca de Girona omple d'enganxines la façana d'un banc

Acusen les entitats bancàries d'"usureres" perquè diuen que deixen persones al carrer, com un parella amb invalideses de Figueres

Una vintena d'afectats per la hipoteca s'han concentrat a les portes de la sucursal bancària amb pancartes d''stop desnonaments'. La portaveu de la plataforma, Marta Afuera, ha explicat que han decidit començar les accions empaperant la paret de l'entitat bancària on en Cesc Sabrià i la Loli Garcia tenen contractada la seva hipoteca. Cadascun d'ells cobra una pensió per invalidesa i la Loli va amb cadira de rodes. Fa tres anys, ha explicat la Loli Garcia, van decidir comprar una casa perquè tenia dificultats per adaptar el pis on vivien als seus problemes de mobilitat.

"El banc no ens va posar cap problema, al contrari, i vam fer una hipoteca pont", ha explicat la Loli Garcia que detalla que la intenció era vendre el pis i un altre local que tenien en propietat en un termini de dos anys i després pagar la hipoteca de la casa. L'afectada ha assegurat que la quota mensual hauria estat assequible. El problema, però, és que no han pogut vendre les dues propietats i ara cada mes han de pagar més de 3.000 euros d'hipoteca pels tres immobles. "Ja fa quatre mesos que no paguem", ha explicat la Loli que avança que han proposat la banc la dació en pagament del deute.

"Encara no hem rebut resposta", ha explicat la hipotecada que afegeix que l'únic que ha dit el banc és que han de fer una nova taxació de les propietats. "No volem perquè creiem que aniran a la baixa, l'únic que volem és que s'ho quedin tot i començar de zero", ha assegurat.

La plataforma convoca per diumenge vinent a les sis de la tarda una manifestació al Pont de Pedra de Girona, que se suma a les mobilitzacions que hi haurà en altres poblacions del país pel mateix motiu, reclamar el dret a l'habitatge i contra les pràctiques "abusives" dels bancs.