Les campanes de Sant Mori continuaran sonant a les nits tot i la sentència del TSJC

El Tribunal donava la raó al propietari del castell i obligava a suspendre-les de les dotze de la nit a les vuit del matí

L'Ajuntament de Sant Mori es manté ferm en la seva defensa dels repics a la nit i ha decidit mantenir-los mentre el jutjat de Girona no respongui un escrit fet per un equip d'advocats, segons ha concretat l'alcaldessa, en què s'argumenta que tenen al seu favor la llei de centres de culte, que estima que les campanades estan exemptes del que es considera contaminació acústica, segons ha afegit Cucurull. Així mateix, l'alcaldessa ha assegurat que legalment està permès que continuïn fent sonar les campanes tot i la sentència, i ha apuntat que ara es limiten a esperar una resposta, després d'haver fet els passos legals corresponents. 

L'amo del castell, Mariano Sanz, va presentar la denúncia fa uns anys perquè els clients que s'allotgen al recinte deien que no podien dormir per les campanades. Després que l'Ajuntament rebutgés suspendre-les a la nit, el propietari va portar el cas als tribunals. Una primera sentència del jutjat de Girona establia que es podien mantenir les campanades a la nit, però el propietari va presentar un recurs al TSJC, que aquest estiu va dictaminar que se suspenguessin els tocs de les dotze de la nit a les vuit del matí.

A part d'oferir allotjament per als turistes, el Castell de Sant Mori també permet celebrar-hi festes familiars o reunions professionals. D'altra banda, es dóna la circumstància que el seu propietari va ser denunciat per l'Ajuntament en haver fet obres al recinte sense la llicència corresponent.