L'Hospital de Blanes pren mesures perquè els pacients dormin més i millor

Es redueixen els sorolls i la intensitat de la llum

L'Hospital de Blanes (Selva) s'ha proposat promoure el descans nocturn dels pacients ingressats. Sota el nom d''Atrapa el son', el programa inclou mesures perquè els pacients puguin dormir un mínim de sis hores seguides i afavorir així la recuperació.
A partir de les deu de la nit s'han pres mesures per reduir el soroll i la intensitat dels llum i s'han reorganitzat les cures per crear un clima de tranquil·litat que permeti dormir sense interrupcions des de la mitjanit. Per aconseguir-ho, s'han concentrat els desplaçaments de carros per la planta durant el dia, s'han repartit telèfons sense fil perquè el personal assistencial els pugui dur a la butxaca així com llanternes per evitar haver d'obrir els llums de les habitacions.
 
El programa vol reduir els factors que influeixen negativament en la qualitat del són dels pacients, com són el soroll, la llum o la tasca assistencial dels professionals. Es basa en estudis científics que afirmen que un mínim descans de sis hores seguides a la nit afavoreix el bon funcionament del cos humà . I en el cas de pacients que han passat per un procés quirúrgic o patològic en facilita la recuperació.

En relació al soroll, s'ha abaixat el to dels timbres, s'han concentrat els desplaçaments de carros per la planta durant el dia i també s'han repartit telèfons sense fil a cada unitat perquè el personal assistencial el porti a la butxaca.

Pel que fa a la llum s’han repartit llanternes als professionals perquè no hagin d’obrir llums de més intensitat que poden desvetllar els pacients i també es tancaran els llums de les entrades de les habitacions des de les deu de la nit. També s’ha treballat en la reorganització dels horaris Es concentraran entre les 22 h. i les 00 h., respectant així el descans de les persones i garantint un ambient més confortable.

D'altra banda, també s'està treballant en conscienciar pacients i visites de la importància de respectar el descans d'aquestes hores a la nit. S'han editat díptics i cartells que es repartiran per les diferents unitats del centre perquè tothom posi de la seva part per aconseguir reduir els sorolls i les molèsties durant la nit.
 
L'Hospital de Blanes està gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. El programa ja s'ha implantat en altres hospitals.