Tossa de Mar estudia permetre l'accés de gossos a les platges uns mesos

Seria permès de novembre a març

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) vol modificar dues ordenances municipals per tal d’autoritzar que els animals de companyia puguin accedir a la sorra i a l’aigua de les platges de la població de novembre a març, és a dir, en èpoques de no afluència de banyistes. A dia d’avui, està prohibit tot l’any.

En concret són les ordenances d’ús i aprofitament de les platges i de control i tinença d’animals. La modificació prohibirà portar animals de companyia a la platja en èpoques d’afluència de banyistes (entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre). S'exceptuarien els gossos d'assistència, degudament acreditats, acompanyats pels seus usuaris autoritzats. També es permetria la presència de canins guia i de canins destinats a treballs de salvament o auxili a persones necessitades, quan les circumstàncies així ho aconsellin.

El nou equip de govern defensa que els amos dels gossos també tenen dret a tenir el seu esbarjo a la platja amb els seus animals de companyia –respectant les normes bàsiques de civisme i salubritat– i alhora defensen que pot ser un servei més per als turistes que viatgen amb els animals.