Més de 114.000 alumnes comencen el nou curs escolar a les comarques de Girona

Tot i que aquest any hi ha un increment de 4.000 estudiants el nombre de docents es manté igual

Aquest dilluns un total de 114.201 estudiants de les comarques gironines inicien el nou curs escolar 2011-2012. El nombre d'alumnes d'educació infantil i primària s'enfila fins als 71.234 i els de secundària fins a 42.967. Això suposa un increment general del 3,6% respecte fa un any, però tot i aquest augment, es manté el nombre de docents que hi havia, un total de 8.400. Això, però, no afectarà la qualitat de l'educació segons el Departament, ja que s'ha redistribuït el professorat. 

Hi ha hagut un increment del 2,3% de centres de titularitat pública, el que representa que l'any passat n'hi havia 436 i que enguany el curs escolar comença amb 448 centres més. L'augment més important és el de les escoles bressols amb un 8,1%, el que significa que han passat d'haver-n'hi 123 arreu de la demarcació a 133. Està previst que al llarg dels pròxims mesos entrin en funcionament cinc nous centres escolars, tres d'infantil i primària a Girona, Maçanet de la Selva i Les Preses i un institut a Lloret de Mar. 

Un 16% de les escoles gironines mantenen la sisena hora

Tot i que la sisena hora s'ha eliminat de manera generalitzada arreu del territori català, a les comarques gironines fins a 36 escoles la mantindran aquest curs 2011-2012, una xifra que es tradueix en el 16% dels centres escolars. El Departament ha convingut oportú que 24 d'aquestes escoles mantinguessin aquesta hora de més perquè es tracta de centres ubicats en zones desfavorides. Set més són escoles situades en àmbits rurals (ZER), i cinc centres més han decidit mantenir-la per voluntat pròpia. Aquestes són el col·legi Verd de Girona, el CEIP Montjuïc de Girona, l'escola Estació de Sant Feliu de Guíxols, l'escola Mª de Déu de Núria de Ribes de Freses i la Torres Jonama de Mont-ras. Precisament, hi ha tres municipis de la demarcació on totes les seves escoles mantenen la sisena hora, com és el cas de Palafrugell (Baix Empordà), Salt i Llagostera (Gironès). 

La resta d'escoles, de les 220 que hi ha comarques gironines, comptaran amb una novetat que enguany posa en marxa Ensenyament. Es tracta del Suport Escolar Personalitzat (SEP) que pretén ser una eina de recolzament per tots aquells alumnes que tinguin alguna dificultat, tot i que tal com ha afirmat la conselleria serà flexible i temporal depenent de les millores que vagi fent l'alumne.