Salvament Marítim ha auxiliat 1.269 persones entre gener i agost

El Ministeri de Foment presenta l'avió 'Serviola Un', amb base a l'aeroport de Girona

Els equips de Salvament Marítim rescaten una mitjana de dos persones en cada actuació. Entre gener i agost d'aquest any, han actuat en 3.994 emergències a les costes espanyoles de les quals 589 s'han produït a Catalunya i, en total, han rescatat 9.689 persones, 1.269 a la costa catalana. El secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, ha detallat que aquestes xifres suposen un augment respecte a les dades dels primers vuit mesos del 2010. Concretament, un pujat un 18% el nombre d'emergències en les quals ha intervingut Salvament Marítim i han rescatat 965 persones més.

Aquest divendres Foment ha presentat el 'Serviola Un', l'avió lleguer que té base a l'aeroport de Girona i que té dues feines bàsiques a l'hora d'intervenir en emergències. D'una banda, pentinar el mar seguint rutes establertes per mirar de localitzar embarcacions amb possibles avaries o problemes. Llavors, fan "d'ulls" per incrementar la precisió dels mitjans marítims que acudeixen al rescat. L'altra tasca del Serviola és prevenir i lluitar contra la contaminació marina i alertar de qualsevol fuita que detecti.

El 'Serviola Un'' opera a la mediterrània nord i, amb aquesta aeronau que destaca per la seva velocitat, ja són cinc el nombre d'avions de la flota de Salvament Marítim. A banda del de Girona, n'hi ha a Almeria, a Santiago de Compostela, a València i a les Palmes de Gran Canària.