JxFigueres interposa un recurs per evitar que Casellas exerceixi d'advocat i regidor

Consideren que les activitats son incompatibles

El grup municipal de Junts per Figueres (JxFigueres) ha interposat un recurs de reposició envers l'acord de ple aprovat el passat 8 de juliol on s'acordava que el vicealcalde i responsable de Seguretat, Acció Cívica i Barris, Pere Casellas (PSC), pogués obtenir una dedicació parcial de 25 hores setmanals al consistori per mantenir la seva tasca com a advocat.

Amb tot, JxFigueres consideren que aquest acord vulnera la llei d'incompatibilitats de les administracions públiques al entendre que pot "menyscabar l'estricte compliment dels seus deures o comprometre la seva imparcialitat o independència". No només això, els grup a la oposició creu que el fet de permetre la pràctica de l'advocacia (amb la possibilitat de fer el torn d'ofici sense cap restricció o limitació) juntament amb la tasca de Seguretat a l'Ajuntament, ho fan totalment incompatible.

El recurs explicita que "la participació de Casellas en la direcció de les polítiques de seguretat pública a la ciutat, la seva participació a les Juntes Locals de Seguretat, l'accés que en té, per raó del seu càrrec, a informació privilegiada i sensible en matèria de seguretat ciutadana entra en una profunda contradicció amb el règim d'incompatibilitats que marca la Llei 53/1984. En aquest sentit, Casellas no fa ni un any que va assistir en un judici a l'Audiència de Girona com a advocat defensor d'una sèrie de persones acusades i condemnades, pels presumptes delictes d'organització criminal i delictes contra la salut pública i tràfic de drogues que operaven als barris del Culubret i de Sant Joan, sense que es tingui coneixement que actualment, tant ell o el seu despatx professional, hagin renunciat a seguir portant aquesta causa".

Per tot això, JxFigueres reclama la nul·litat de ple dret de l'acord de ple aprovat.

"Malalts d'odi"

El vicealcalde ha sortit al pas del recurs presentat pel grup a l'oposició a través d'una publicació a Facebook. El socialista explica com en les seves anteriors etapes com a regidor de Seguretat ningú es va qüestionar la seva "honorabilitat" pel fet de treballar com advocat, posant d'exemple el PDeCAT que tampoc hi veia inconvenient aleshores i que ara "escampa tota mena de maldats".

Amb tot, Casellas els ha titllat de "malalts d'odi" i "estar infectats de rancúnia per haver perdut poder a Figueres".