Es repeteix l'escridassada dels bombers espanyols cap els catalans per les senyes identitàries

Solidaritat Catalana i el sindicat de Mossos d'Esquadra demanen a Felip Puig que actuï

Els fets han estat narrats a través de dos bombers de Lleida i Mataró, Alfons Tormo ("42-USA 37. Medalla d'OR Handbol als Jocs de NY. Himne segadors + xiulada i abutxeo dels espanyols. FELICITATS BOMBERS!!!!") i Jordi Gomà, els quals han explicat via Twitter que a mitja celebració "l'equip ha agafat una bandera espanyola perquè callessin una mica" però res no va evitar les mostres de menyspreu dels espanyols cap els catalans. 

SI i el sindicat de Mossos demanen que s'actuï 

La Unió Sindical dels Mossos d'Esquadra (USPAC) s'ha sumat al reclam fet la setmana passada per part de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i han exigit per escrit al conseller d'Interior, Felip Puig, que actuï pels insults que van rebre policies i bombers catalans a Nova York per part de membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i que posi "immediatament" els fets en coneixement de la fiscalia general de l'Estat. Creuen que l'actuació d'Interior és "injustificable". Segons SI, cal esbrinar si aquests fets són constitutius de delicte i alhora es puguin identificar i obrir expedients disciplinaris als bombers i policies espanyols que van cridar "hijos de puta" als policies i bombers catalans en el moment que realitzaven un castell que va ser coronat amb una senyera estelada.

El diputat Alfons López Tena ha manifestat que és obligació del conseller Puig actuar davant d'aquests fets d'acord amb la protecció dels funcionaris i ha avisat Puig que si continua en silenci i sense prendre cap mesura haurà d'explicar-se davant del Parlament de Catalunya. 

Per la seva banda, la Unió Sindical dels Mossos d'Esquadra (USPAC) també ha adreçat un escrit a Interior on pregunta al conseller Puig "si es farà alguna queixa al respecte" o si "es demanarà alguna explicació al Ministeri de l'Interior" i quines mesures pensa proposar el Departament perquè "consideren molt lamentable que succeeixin aquests fets".

En aquest sentit, el sindicat dels Mossos ha demanat "solucions i no mitges tintes" perquè alerta que "sinó els tocarà als polítics representar el cos de Mossos d'Esquadra als propers Jocs de Policies i Bombers", han conclòs, tot recordant que "als jocs es va a competir, i no, a barallar-se".