Bombers catalans insultats a crits de 'hijos de puta' per part de companys espanyols

L'escridassada ha estat en el marc dels seus Jocs Mundials que se celebren a Nova York

  • Moment en que els Bombers catalans han fet el castell © AG
    Moment en que els Bombers catalans han fet el castell © AG
Les imatges de l'escridassada dels Bombers i Policies espanyols contra els catalans han encès les xarxes socials amb centenars de comentaris de persones indignades. Els Bombers de la Generalitat participen a la XIV edició dels Jocs Mundials de Policies i Bombers (WPFG), que enguany es celebra des del 26 d’agost i fins al 5 de setembre a la ciutat de Nova York. En aquesta ocasió, els jocs coincideixen amb el desè aniversari dels atemptats de l’11 de setembre, motiu pel qual es retrà un homenatge a les víctimes dels atemptats (entre les quals hi havia molts membres dels cossos policials i de bombers).

Les WPFG

Al llarg de 10 dies, 92 bombers de diferents parcs d’arreu de Catalunya participaran en alguna de les seixanta-nou modalitats esportives, tant individuals com col·lectives. Concretament, els bombers de Catalunya competiran en vint-i-cinc disciplines: cursa d’escales, atletisme, mitja marató, cross, cursa d’orientació, futbol, futbol sala, handbol, bàsquet, tennis, esquaix, triatló, natació, natació en aigües obertes, rem indoor, surf, voleibol platja, ciclisme, descens en bicicleta de muntanya, estirada de corda, tir amb arc, culturisme, dards i ultimate firefighter, una cursa d’exercicis propis de la professió de bomber.

Els Jocs Mundials de Policies i Bombers es celebren cada dos anys i hi participen uns 8.000 policies i bombers procedents d’uns setanta països d’arreu del món. El cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya hi ha participat en diverses ocasions, la darrera, l’any 2009, a Canadà. La primera edició es va celebrar el 1967 a Califòrnia i des de llavors s’han celebrat arreu del món, també a Barcelona, que en va ser l’amfitriona l’any 2003. La propera edició dels Jocs es durà a terme a la ciutat irlandesa de Belfast l’any 2013.