Girona programa tres tardes de concerts al parc del Migdia per Fires de Sant Narcís

Hi faran els concerts infantils i familiars i tres que actuaven a barraques

L'Ajuntament de Girona ha decidit celebrar tres dies de concerts al Parc del Migdia a partir de les 12h i fins a les 15h durant les Fires de Sant Narcís.

Els concerts escollits són els infantils i familiars que s'havien de fer a La Copeta. Aquesta decisió s'ha pres després d'anunciar que els concerts de la Copa quedarien suspesos arran dels informes negatius per part de la Policia Municipal que desaconsellaven la seva celebració en no poder garantir la seguretat dels assistents. A més, el cartell s'amplia amb els grups Relat, President Xai i la Black Music Big Band (que inicialment tocaven de nit a barraques).

El tinent d'alcaldia de Cultura, Carles Ribas, deixa clar que el govern "no improvisa", i que encara que calgui prendre decisions "minut a minut", s'adopten "amb responsabilitat". Després de suspendre els concerts de nit, Ribas també entén que els joves "tindran llocs on anar" perquè "l'oferta de bars i esbarjo" a Girona "és àmplia". Ara bé, ja adverteix que si es munten botellons i la situació surt de mare, "s'actuarà" com fixa l'ordenança.

Al parc del Migdia hi haurà una barra, que la portarà una entitat de la ciutat. Carles Ribas ha explicat que s'havia ofert a la comissió de La Copa –que s'encarrega de les barraques- la possibilitat d'encarregar-se'n, però que n'han desistit "perquè no se'n veuen amb cor ni en tenen ganes" després de la suspensió dels concerts de nit.

Per la seva banda, la Comissió de la Copa ja ha reaccionat al que fins ara era un rumor i s'hi ha mostrat clarament en contra. En aquest sentit han assegurat que en cas de confirmar-se i que s'hi posin barres i food truck privades "constatarem el que molts pensem, que és el menyspreu que té l'ajuntament a la Comissió i a les entitats que hi participen", han reblat.

Menjar i artesania, a La Copa

En paral·lel, a l'esplanada de La Copa que fins ara ocupaven les barraques, ja s'hi han començat a muntar les parades de menjar i artesania que se situaven als voltants dels jutjats. En total, n'hi ha 134.

"La majoria de concentracions es fan o bé davant dels jutjats o bé a la sortida posterior; i per tant, com ja es va dir, hem pres aquesta decisió per sentit comú i responsabilitat", ha subratllat Carles Ribas. El tinent d'alcaldia també ha dit que, d'aquesta manera, també es vol que l'esplanada serveixi com un "espai de transició" que guiï la gent cap a la zona d'atraccions de la Devesa.

A Sant Feliu, es mantenen

La suspensió de les barraques no afecta, però, les actuacions a la plaça de Sant Feliu. Aquí, al llarg de cinc dies s'han programat deu concerts. Carles Ribas ha explicat que, a diferència de La Copa –on la música s'allarga fins a la matinada- els grups que toquin a Sant Feliu no ho faran més enllà de les onze de la nit.

El tinent d'alcaldia de Cultura diu que, al suspendre's les barraques, "hi pot haver més gent en aquest espai". Però que des de l'equip de govern també creuen que aquesta afluència no generarà les situacions que recollia la policia als seus informes respecte a La Copa.

Oferta "prou àmplia" per als joves

Carles Ribas també explica que, tot i que no hi ha barraques, l'oferta de nit a la ciutat és "prou àmplia" perquè el jovent pugui sortir. Desmenteix, però, que l'Ajuntament hagi pactat res amb bars i discoteques (com circula per xarxes socials). "Entenem que els joves tindran llocs on buscar esbarjo i gaudi", diu el tinent d'alcaldia.

Ara bé, Carles Ribas també adverteix que si es munten botellons i la situació surt de mare, "s'actuarà". "Allò que no farem és actuar per privar que la gent pugui sortir; tot depèn d'allò que es faci", concreta el regidor.

En relació a les convocatòries de botellons a La Copa que circulen per les xarxes socials, Carles Ribas diu que, de moment, és prematur aventurar res. I explica que dependrà del context. "Jo no posaré cap vena abans de la ferida, la gent que faci allò que consideri adient i nosaltres anirem decidint minut a minut i segon a segon". També concreta, a més, que no s'ha previst cap altre reforç policial més enllà del que ja hi havia establert.

Per últim, i com ja va fer l'alcaldessa, el tinent d'alcaldia de Cultura explica que l'Ajuntament està treballant per poder fer els concerts previstos a La Copa més endavant. "La feina està avançada, però no és senzill; espero que en breu puguem anunciar-ho", ha dit. Abans d'això, però, Ribas també ha explicat que es parlarà amb la Comissió d'activitats de La Copa -que són els qui porten les barraques- i ha insistit que hi haurà "col·laboració" amb ells pels costos.