Acords i màgia al segon dia del festival Acústica de Figueres

Manel omple el Claustre Ramon Muntaner de Figueres amb música, contes i poesia

  • Ahir es va inaugurar la fira Menjars del Món © Maria Alzamora. Cuinera colombiana a la Fira Menjars del Món © Maria Alzamora
    Ahir es va inaugurar la fira Menjars del Món © Maria Alzamora
    Fotos: Cuinera colombiana a la Fira Menjars del Món © Maria Alzamora
  • Un moment de l'actuació de Manel © Maria Alzamora. Manel al Claustre Ramon Muntaner de Figueres © Maria Alzamora
    Un moment de l'actuació de Manel © Maria Alzamora
    Fotos: Manel al Claustre Ramon Muntaner de Figueres © Maria Alzamora
A l'escenari dels Manel, emmarcat dins del Claustre Ramon Muntaner de Figueres, els arbres s'atansaven per escoltar la tènue veu de Guillem Gisbert que introduïa les cançons amb breus comentaris o fins i tot, històries senceres sobre personatges fantàstics que donen vida a les cançons i que reflecteixen allò que tots portem a dins. La proximitat de l'espai va crear una atmosfera propera que va aconseguir involucrar el públic dins l'espectacle. Els propis components de Manel van bromejar durant el concert sobre la gran participació espontània dels assistents.

La massa de cadires es convertí per uns moments en pescadors de balenes que s'apropaven cap a l'escenari fent els cors del conte que va precedir una de les últimes cançons: 'Al mar!'. La qual va fer aixecar-se tothom dels seients per ballar al ritme del grup català estrella de la nit del dijous dins el desè aniversari de l'Acústica. Els ritmes de Manel i The Pepper Pots van afegir-se al caire cultural que va impregnar tot el dia, des de les sis de la tarda a Plaça Catalunya amb la Fira Menjars del Món.

'El gust de la meva terra'

La fira de Menjars del Món va començar ahir a la tarda sota l'estructura fotovoltaica de la nova plaça Catalunya de Figueres per apropar diferents cultures gastronòmiques, entre les quals es trobava també la cuina mediterrània. La disposició de les taules i les parades va permetre un major nombre d'assistents en comparació amb els cinc anys anteriors. Fent més còmode l'anar i venir de la taula a la parada per mirar, olorar, tastar i repetir aquells plats que més van agradar. L'alegria i el bon humor van ser els ingredients principals que s'oloraven a les cuines dels catorze països diferents que hi havia representats. A les sis, hora de berenar, els cuiners van començar a escalfar fogons per preparar els plats exòtics i deliciosos que els comensals tastarien unes hores més tard, mentre nens i pares gaudien dels rajos de sol baixos de la calorosa tarda.