Tot a punt per la 10ena edició del festival Acústica que preveu arribar als 40.000 espectadors

S'han programat més de 40 concerts, la majoria gratuïts

Tot i que el gruix d'actuacions es concentren el cap de setmana el festival ja es viu intensament des de demà a partir de dos quarts d'onze de la nit quan s'inaugura amb una actuació al Claustre de l'Institut Ramon Muntaner. Aquest any s'hi escoltaran els grans èxits de Bob Marley, alguns en català i d'altres en anglès, per recordar que fa trenta anys que va morir l'indiscutible rei del reggae. Natxo Tarrés, un dels components del grup Gossos, lidera aquest tribut acompanyat per altres músics del seu entorn enamorats dels ritmes jamaicans. La nit continuarà al Soul Cafè amb Joan Masdéu fent un recorregut pel seu primer disc en solitari “Casa murada”, vells temes de Whiskyn's i algunes versions.

En el cartell d'enguany hi destaquen també noms com Manel, The Pepper Pots i Cris Juanico (dijous), Lax'n'Busto, Beth i Russian Red (divendres), Sílvia Pérez Cruz amb Toti Soler, Sidonie, Facto y los Amigos del Norte i Joan Colomo (dissabte) i Els Catarres que clouran aquesta desena edició.

Menció a part mereix l'espectacle Salvador Dalí Canta que tindrà lloc divendres i dissabte al costat mateix del Museu Dalí i on els textos del geni empordanès es convertiran en cançons i poemes de la mà d'artistes com Amaral, Love of Lesbian, Ana Torroja, Albert Pla, Estrella Morente, Martirio, Pau Riba, Dolo Beltrán, Gerard Quintana i Kiko Veneno. Tot amb el coixí musical de Pascal Comelade, els recitats d'Enric Casasses i la dansa de Sol Picó. A més, dos amics personals de Dalí, Alice Cooper i Amanda Lear intervindran a través de vídeo amb unes peces enregistrades especialment per a l'espectacle.

L'Acústica, que l'any passat va arribar als 38.000 espectadors vinguts d'arreu de Catalunya, espera superar els 40.000 amb una programació de més de 40 actuacions, la majoria d'elles gratuïtes, que es complementen amb la Fira de Menjars del Món que ocuparà un nou espai sota la coberta fotovoltaica de la plaça Catalunya.