Comissen més de 27.000 articles de roba falsificats a l'Alt Empordà

Es van detenir dues persones per un delicte contra la propietat industrial i se'n van imputar 19 més

Els pèrits de les marques van comprovar que els articles que estaven a la venda en els diferents establiments no eren originals. Davant les evidències, els mossos van comissar 27.136 articles de diferents marques. El material comissat es va dipositar en un magatzem cedit per l'Ajuntament de la Jonquera.

Durant les inspeccions es va detenir Emils M., de 25 anys i de nacionalitat lituana, i Khalil A. M., de 31 i de nacionalitat francesa, com a presumptes autors d'un delicte contra la propietat industrial. Els Mossos indiquen que eren els encarregats dels establiments en els quals es van fer les inspeccions.

Els agents també van imputar el mateix tipus delictiu a 19 persones més (treballadors i personal de les botigues), que hauran de comparèixer davant l'autoritat judicial quan se'ls requereixi.

Els detinguts, que tenen antecedents, també van ser citats per comparèixer davant el jutjat instructor del cas per tal de declarar sobre els fets.

El cap de l'àrea territorial d'investigació a Girona, Josep Monteis, ha explicat que algunes botigues van quedar "pràcticament buides" perquè tot el material que hi havia era falsificat. També ha indicat que les falsificacions eren "de primera qualitat", fins al punt que els pèrits van haver de fer diverses proves i consultes perquè en algunes peces tenien dubtes de si eren autèntiques o no.