Torroella de Montgrí ultima l'informe per fer canviar el projecte de la mesquita

L'equip de govern vol suspendre la llicència d'obres per deficiències tècniques i manca d'informes

El 17 de maig, cinc dies abans de les eleccions municipals, l'anterior equip de govern de Torroella de Montgrí va concedir la llicència d'obres per construir la mesquita al polígon industrial. El nou govern municipal, amb l'alcalde Jordi Cordón (CiU) al capdavant, ha revisat el projecte i ha descobert alguns aspectes que no els convencen. Per això, des dels serveis jurídics municipals estan acabant d'enllestir un informe per suspendre la llicència d'obres i fer canviar el projecte per incloure les modificacions necessàries.

Els arguments són diversos. Falten alguns informes com el de mobilitat. De fet, aquest és un dels principals punts perquè, segons el projecte, hi haurà 18 places d'aparcament però l'equip de govern creu que n'haurien de preveure més perquè l'afluència de gent a la mesquita serà superior. A més, la mesquita té una estètica àrab molt marcada, amb una cúpula elevada daurada, que l'ajuntament no veu amb bons ulls perquè no respecte l'estètica global del polígon industrial.

L'equip de govern preveu que l'informe, que van començar a elaborar la setmana passada, estigui enllestit a mitjans de setmana. El consistori ha volgut deixar clar que no s'oposen a que hi hagi una mesquita en el polígon industrial sinó que creuen que el projecte tal com està previst no es pot tirar endavant.

Dijous, al ple

Aquest informe servirà per detallar totes les deficiències i mancances del projecte que cal solucionar perquè pugui tirar endavant la mesquita. L'equip de govern ha decidit incloure com a punt urgent al ple ordinari d'aquest dijous l'inici d'un expedient de revisió de la llicència. Mentre aquesta revisió es faci, la llicència d'obres estarà suspesa però l'expedient pot culminar amb una suspensió, anul·lació o fins i tot revocació del permís si la comunitat musulmana no modifica el projecte per complir amb la normativa.